Diablo 3 tanácsok az első hónapra

Ez egy ilyen nap, lopkodom az ötleteket. A blog első Diabloval foglalkozó posztja alkalmából lefordítottam és kicsit magyaronitánusabb formába öntöttem Markco írását a Diablo 3 Gold Guide Blog nevet viselő oldalról.

Némi változtatást eszközöltem rajta, elkerülendő, hogy reklámozással gyanúsítsanak.
Az írás eredetijét ti is olvashatjátok, ehhez fel kell iratkoznotok a hírlevelére és automatikusan megkapjátok PDF formátumban. A srác egyébként rendesen el van látva üzleti érzékkel, az eredeti írás egy később megjelenő, fizetős diablo 3 gold guide beharangozója. Lássuk mi volt ingyér:




Hogyan legyünk sikeresek a Diablo 3 első hónapjában.

#1 Szabály: Low Level Alapanyagok Eladása

A játék első hónapjában az alapanyagok fognak a legtöbbet érni. Különösen az alacsony szintű cuccok, amikre mindenkinek szüksége lesz az artisanok húzásához. Az idő múlásával a legtöbb játékos olyan szintre fogja fejleszteni artisanjait, ahol már más anyagok lesznek szükségesek a tovább fejlesztéshez, ezért az alacsony szintű alapanyagok értéke erősen csökkeni fog. Ne feledjük, hogy ez nem World of Warcraft, ahol minden egyes karakternél foglalkozni kell a tradeskillek húzásával. A Diabloban csak egyszer kell végigmennünk ezen az úton, hiszen ottani karaktereink ugyanazokat az artisanokat fogják használni, amiket más karakterrel már felhúztunk. Ez azt jelenti, hogy a belépő szintű alapanyagok ára csak akkor fog ismét emelkedni, ha a játékosok egy új hulláma jelenik meg a játékban (kiegészítők, nagyobb patchek, különböző ünnepnapok). Addig azonban az alapanyagok értéke drasztikusan csökkeni fog.

#2 Szabály: Árulj Aranyat

A játék indulásakor az arany értéke többszöröse lesz a játék megjelenése utáni időszakban, mint később, mikor már beálltak az árak. Így volt a Bétában is és látni fogjuk, hogy ugyan ez lesz a helyzet a játék előrehaladtával is. Az arany 30-100%-os értékcsökkenésére számíthatunk a megjelenést követő első hónap után. Tehát ha van feles aranyad add el azonnal!!! Ahogy a játékosok túljutnak a kezdő területeken, látni fogják, hogy több mint elegendő aranyuk lesz az aukciós házban való vásárlásokhoz, és a felesleget eladhatják a RMAH-ban. Ha jelen akarsz lenni ezen a piacon, leginkább az első hónap lesz a megfelelő időpont erre.

#3 Szabály: Várj Az Értékes Itemek Eladásával

 A legjobb ha tartogatod egy ideig a szintezés során szerzett legértékesebb tárgyakat(például a legendary itemeket). Miért? Ezek az itemek sokkal drágábban eladhatók lesznek - akár aranyért vagy valós pénzért - később, mikor a szintező játékosok áradata túljut a kezdő területeken és az AH már nem lesz elárasztva alacsony szintű tárgyakkal. A legtöbb játékos igyekezni fog, hogy megszabaduljon a kinőtt itemektől, ezért az áruk drasztikusan csökkeni fog és szinte értéktelenné fognak válni. Hat hónap - esetleg kevesebb - után ezen itemek ára viszont erős emelkedésnek fog indulni, ezért különösen ajánlott későbbre tartogatni őket, ahelyett, hogy korán adnánk el őket, mikor a legtöbb játékos így fog eljárni.

#4 Szabály: Ne Vásárolj Semmit

Az artisanok fejlesztése várhat, karakterednek sem életbevágóan fontos megvenni azt a szép fényesen csillogó baltát. Ehelyett azon dolgozz, hogy elegendő készletet halmozz fel aranyból és valós pénzből, mielőtt saját karaktereidre költenél. Az első hónap után, mikor a magas szintű itemek sokkal gyakoribbak lesznek (és az irántuk felmerülő igény úgyszintén), ekkor kezdheted el karaktereid farmolási képességeit fejleszteni. Te is szeretnéd majd, hogy az artisanjaid fejlődjenek, és annak köszönhetően, hogy vártál, sokkal olcsóbban megteheted, hiszen az általad keresett nyersanyagok sokkal alacsonyabb áron megvásárolhatók lesznek, mint azelőtt.

#5 Szabály: Gondold Át A Blogokon Olvasott Tanácsokat

Ha nem lesz a kezedben egy jól megszerkesztett Diablo 3 útmutató a játék megjelenésekor, saját magadnak kell kidolgoznod a stratégiákat. Ez vonatkozik arra is, hogy nem kell minden tanácsot megfogadnod, amit az ingyenes weboldalakon olvastál. Ehelyett gondolkodj el az ott kapott tippeken, és dolgozd át úgy, hogy azokból a játékosokból profitálj, akik az olvasottaknak megfelelően cselekszenek. Ha azt tanácsolják, hogy vegyél X-t, hogy Y-t gyárthass, menj és farmold X-t és azt add el magas áron. Minden tanácsot érdemes más oldalról is megközelíteni, ezt ne feledjük.

Bonus! #6 Szabály: Szombat Reggeli Nagybevásárlás

A játékosok imádják a minél nagyobb számok látványát fegyvereiken. Ez készteti őket hatalmas összegek elköltésére annak érdekében, hogy a pillanatnyilag megszerezhető legjobb tárgyakhoz hozzájussanak. Időt és pénzt vesztegetnek azzal, hogy túl gyakran cserélik felszerelésüket. Miért teszik ezt? Mert kicsi szívük repes minden egyes csillogó új item megszerzése után. Aztán - fejlődésük során - új páncél/fegyver után fognak vágyakozni. Hogy fedezni tudják ezt a korántsem ritka játékstílust, az aukciós házat fogják használni a szükséges pénzmag megteremtésére, akár nevetségesen alacsony árak megadásával is. Számukra az aukciós ház csupán egyfajta vendor, ami jobban fizet a játék beépített vendorjainál! Hasznot húzhatsz ezekből a játékosokból, ha kitalálod, hogy  mikor szokott játszani ezen játékosok csoportja. A megszállottak az átlagostól eltérő időpontokban is játszani szoktak, éppen ezért a bevásárlás egyik ajánlott időpontja szombat kora reggel. Miért? Azért mert, az iskolából frissen szabadult Pistike péntek este addig fog játszani, míg le nem fordul a székről. Alvás előtt pedig még bepakol AH-ba. Reggel 8-kor még alszik, mi pedig ekkor lépünk akcióba. Ebben az időpontban nem kell félnünk, hogy valaki elhalássza előlünk az általuk olcsón betett aukciókat, és nyugodtabban tölthetjük fel készleteinket, hisz kevesebb eséllyel vesznek meg valamit, amit mi szeretnénk. Ilyen alkalmakkor a megszokott ár töredékéért vásárolhatsz. WoW-ban szerzett tapasztalatokra építve, a Diablo 3-ban is nagy valószínűséggel fognak kialakulni hasonló szokások.


Ez volt tehát Markco 5+1 parancsolata a Diablo 3 megjelenés utáni első hónapra. Foglaljuk imánkba a nevét, remélhetőleg sok jó ötletet fog még megosztani velünk.
De ne feledjük az ötödik szabályt!




Még jelentkezem...

Címkék: