Diablo 3 Gem Calculator

Régen volt poszt Diablo témában, de most végre megtörik a csend. Pár napja kering a neten egy gem kalkulátor, valamelyest enyhíthetjük vele a Q2 okozta fájdalmat.
A felelősség teljes egészében Diablo Artisanst terheli, tovább haladva a magyar leírást olvashatjátok.

A kalkulátor két dologra használható igazán:- Könnyen kiszámolhatjuk, hogy hány darab alacsonyabb szintű gem (mondjuk L1-es) kell egy nagyobb szintű gem (mondjuk L5-ös) kombinálásához
- Az AH árakat beírva, megtudhatjuk, hogy egy adott szintű gem összeszereléséhez, mely alacsonyabb szintű gemekből építkezve jövünk ki a legolcsóbban.

Kezdjük az alapoktól...

A játékban található gemeknek 14 különböző változata van. A legértéktelenebb, "Chipped"  (L1) gemtől a legértékesebb "Radiant Star" (L14) gemig. Variációtól függetlenül, minden azonos fajtájú gem ugyanazt a statot adja, ahogy minőségük javul ( L3-L4-L5 stb.) egyre erősebb bónusz párosul hozzájuk.
Ha egy szép napon azt vesszük észre AH-ban, hogy a "Flawed" gem (L2) 950 aranyba kerül, a"Chipped" gemnek viszont 10g darabja, akkor a kalkulátort használva megtudjuk mekkora profitra számíthatunk. Ebben az esetben az L2-es gem gyártási költsége 3*10g + 50g kombinálási költség, azaz 80g-t ér egy nullprofitos L2-es gem. (Ne kérdezzétek, miért 50g-t kell a vendornak fizetni, jobb híján elhiszem a poszt írójának, hogy annyit kell) Viszont AH-ban 950 a legolcsóbb, ezért a szép haszon reményében érdemes betenni AH-ba az L2-es gemet. Kerestünk 870 aranyat és nem csináltunk semmit.

Diablo Artisans összeépített egy táblázatot a gemekkel machinálni vágyóknak:

http://www.diablo3artisans.com/jewelcrafting/gem-calculator/

Ha a fenti stratégiát szeretnénk minél többször végrehajtani, akkor ez a táblázat nagyon a hasznunkra lesz.

Példával élve:
1 darab L5-ös gemet szeretnénk legyártani és megtudni, hogy mennyi a minimum ár, amiért berakhatjuk AH-ba, ha mi magunk kombináljuk alacsonyabb gemekből.

 - L5 darabszámhoz írj be 1-et. A kalkulátor kiszámolja, hogy alacsonyabb szintű gemekből hányat kell kombinálni, hogy megkapd az L5-öst (L4-esből 3-t, L3-asból 9-t és így tovább)
 (Tegyük fel 1 hete jött ki a játék, ezért L1-es gemekből építkezünk) Látható, hogy 81 darab L1-es gem kell egy darab L5-öshöz.
- Most írd be az L1-es gem Price / Value each rublikájába egy darab L1-es gem árát (mondjuk ma éppen 10g/db)
- A kalkulátor megmondja, hogy összesminden költséggel együtt 2810 aranyba kerül legyártani az L5-ös gemet, ha mindent AH-ból veszel. Tehát, ha ezen ár alatt rakod be/adod el akkor nem kerestél semmit, sőt...

Egy másik felhasználási lehetősége a táblázatnak, ha szeretnéd megtudni, hogy milyen módon tudnál legolcsóbban kombinálni egy L14-es gemet.
Ehhez annyit kell tenni, hogy a táblázatba bírod, hogy

- 1 db L14-es gemet szeretél
- beírod az L14-es jelenlegi árát AH-ból kilesve (legyen mondjuk 25.000 gold)

A táblázat frissül, és máris láthatod egyrészt, hogy alacsonyabb szintű gemekből mennyit kellene kombinálni, másrészt kiszámolja, hogy maximum mennyiért érdemes megvenni az alacsonyabb szintű gemeket, hogy ne bukj pénzt. Azaz a fenti árat alapul véve 3db L13-as gem esetén maximum 8316.66 aranyat adj ki a L13-as gemek darabjáért.

(3x8316,66) + 50 vendor költség = 25.000


A jövőben nagyon hasznos lesz ez a táblázat. De ne feledjétek, hogy nem csak nyers gemekből kombinálhatunk. Ha teszem azt találtok egy felgemelt "Tüskés Páncéling of the Noob AH-zó" itemet nagyon olcsón, abból is kinyerhetitek a gemet és még olcsóbban kijöhettek a procedúrából. Ráadásul az immár számunkra felesleges páncélinget salvage-olva, és az alapanyagokat visszarakva AH-ba; további profitra is szert tehetünk.



Még jelentkezem....

Címkék: , , , ,