Hétvégi jóság

Megkésve bár, de törve nem! - ahogy a kezdő postás szokta volt mondani.

Szombat este, a legjobb időszak farmolni kicsit Sanctuary világában.
A sok buta játékos elmegy bulizni, inni meg széplányokkal randizgatni, ahelyett, hogy szórakozásra fordítaná az idejét.

De nem mi! Mi okosak vagyunk és jól megtanulunk orrvérzésig goldot meg itemeket farmolni a fincsi fahéjas kakaó szürcsölgetése közben!

Ez alkalommal két helyszínt ajánlok figyelmetekbe, két egymáshoz közel eső farming spotot Act 1 területén. Treasure goblinok, championok, chestek és soksok gold várható a tovább után...


The Old Ruins romjai közé ajánlom tervezni a következő wellness hétvégét. A waypointjához közeli városka maradványai közt haláli hullák holmija várja az arra sétálót, és még nem is beszéltem a félholt élőholt holtukig harcoló hitvány hordák ajándékairól vagy a helyi hordó-robbantgató verseny díjairól.

A kíváncsiskodók ezen az útvonalon juthatnak oda a legkönnyebben:
Válaszd A The Legacy of Cain quest első részét, majd New Tristramból menj Old Ruins wayponthoz.



A romok közt Dark Cellar olykor zárt, olykor nyitott, de főként nyitott bejárata rejti a farmtúra első megállóját.


Lent a pincében a szokásos random dönti el, hogy mit találsz. Találkozhatsz treasure goblinok fajtáival (lásd lenti videót), elittel és haverjaival, de van, hogy csak néhány mob és egy láda vár rád az adott game-ben. Egy perc sem kell, hogy megtudd éppen nyitva van e a bejárat, ha nincs, már csinálhatod is az új game-t. Nagyjából 60 próbálkozás van mögöttem ebből kb 40 alkalommal mehettem le a pincébe. Nem számoltam ugyan de nagyjából 8x találkoztam goblinnal, szintén 8-10 körüli alkalommal gyepált el mortalos waller shieldes elit, az esetek 50%-ában viszont csak néhány zombi vár egy ládával és néhány hordóval.

Nem épp a legkecsegtetőbb esélyek, viszont a fix treasure goblin spawnpont, a gyors megközelítés szimpatikus hellyé teszi Dark Cellar pincéjét. Minden játékkreáláskor ott lesz a Weapon Rack amiből nem egyszer már rare item is esett, ráadásul kis szerencsével a Rack előtt van egy szintén "lootolható" üllő is, lent a pincében pedig legrosszabb esetben egy (legtöbbször két) lootolható hulla vár fixen.

A pincéből kifelé jövet indulj el visszafelé, Old Tristram Road irányába. Nem kell sokat mendegélned és ha szerencséd van nyitva találod Dank Cellart, benne pedig a Sarkoth nevű elitet és haverjait.



A hely különösen jelentős ranged karakterrel, hiszen távolsági karival egy picit csalhatunk is. Ha az ajtón kívülről kezdjük a harcot a pack nem fog ránk támadni, hanem egyhelyben állva várják, hogy meghaljanak. Ez az apró kis baki a játék részéről kitűnő lehetőséget ad számodra a gold farmolásra, hiszen full MF vagy full GF gearbe öltözve, akár 4k HP-val és 4k sebzéssel is garantált a kill. Mondom még egyszer: Ehhez a kis trükkhöz ranged karakter kell!

Full MF gearbe öltözött próbálkozásaim alatt 1-3 magic item esett, rare item ritkán, de azért előfordult. (Ne tévesszen meg senkit, hogy a videón pont esett egy rare). Ezen kívül szép számmal potyognak az aranykupacok is.

A videóban szereplő karakter dps cuccban van, tehát elenyésző értékekkel rendelkezik farmolás szempontjából (18% GF, 45% MF) mégis tűrhető mennyiségű arany esett Dank Cellarban, főleg azt figyelembe véve, hogy semmit sem kell majd javításra költeni akár több óra farmolás után sem.

Mindkét hely gyorsan elérhető, ahogy a videón is látszik, egy game alatt akár mindkét hely nyitva lehet. Hamar tele lehet pakolni a táskát és most elég jó áron mennek a crafting matik is. Természetesen minden nehézségi fokozaton megtalálhatók.



Kellemes időtöltést azoknak, akiknek meghozta a kedvét egy kis gold vagy itemfarmra Smiling



Még jelentkezem...

Címkék: , ,