Inferno Act 1 farming guide

A poszt címe leír mindent.
Ha nincs kedved Act 2-ben szenvedni, mert még nem elég erős a geared, vagy ha már elboldogulsz ugyan, de szeretnél egy könnyed farmolós délutánt tartani.
Ez a guide neked szól.

Inferno Act 1 farmolás igazából nem is az ilvl 63-as itemekről szól, nem innen kell remélni a 250 euróért eladható droppot (bár volt már rá példa, innen is őszinte gyűlöletem az illetőnek, úgy igazán magyarosan).

Az Act 1-ben való bohóckodás inkább szól azokról a délutánokról, amikor nem akarsz teljesen koncentrálni a tökéletes mozgásra és a CD-kre, haladni szeretnél, de közben mégis megadnád az esélyt egy-egy eladható item beszerzésére.

Egy kb 1-1,5 órás farm-kört ajánlok most. Cél az 5 Nephalem Valor buff minél gyorsabb összeszedése, néhány fix spawnhely meglátogatása és The Butcher kinyírása mellett esetleg az opcionális helyek felkeresése pár extra elit/champion packért.



Inferno Act 1 farmolásról annyit kell tudni nagy általánosságban, hogy nem áraszt el ilvl 63-as itemekkel, sőt az ilvl 62-es itemek aránya is talán 1:15/kiesett rare item.
A hangsúly inkább a könnyű goldon és egy kis Essence farmon van.
Az Exquisite Essence garantált haszon, ha eladásra farmolod, 1100-1300 gold/db áron adhatod el. (Picit előre megyek: egy kör alatt kb 30-60 db-ra tehetsz szert. A kör során esett itemek kb 30-40%-a érdemes salvage-olásra. A többi, lvl60 alatti itemet inkább vendornak add el – hacsak nem craftolsz belőle.)

Próbaként 5 kört futottam és lejegyeztem a legfontosabb dolgokat. Úgy, mint összeszedett gold, talált goblinok, kiesett rare itemek száma, salvage-olt itemekből szerzett Essence-k, és hogy mennyi Tome of Secrets gyűlt össze egy kör alatt. Az eredményt a cikk végén találod...

Amit a kariról tudni kell:

Wizard
38k hp
30k dmg
0-100 MF
0 GF

Screen a lényeges statokról (Force Armor és Magic Weapon buffal):



Néhány szó a skillekről (klikkre nő):



Bár azóta már a Desintegrate-t lecseréltem Arcane Orb + Tap the Source párosra, mert sokkal könnyebb vele kite-olni. Mindkét spellel gyorsan lehet haladni, a Desintegrate Chaos Nexus rúnájával könnyebb a trashelés és nem kell 2-3 orbot ellőnöd egy folyosón összetömörült mobokra, hanem ráirányítod a sugarat és mindegyik mob HP-ja elkezd olvadni. Az Archont pedig Diamond Skinre cseréltem, pusztán azért, mert sokszor lusta vagyok kite-olni és inkább tankolok + teleportolok.

Jelenleg ezt a skillelosztást használom:


Ezekkel az értékekkel:



Használd azt a skillt, amelyik jobban illik a játékstílusodhoz. Inferno Act 1-ben ugyan még el lehet bohóckodni az általad kedvelt spellekkel, de a Teleport rengetegszer mentette meg az életemet. Waller mobok nem zárnak be és elteleportálva lesz egy szusszanásnyi időd, Invulnerable/Shieldinges vagy Fast mobok ellen pedig segíti a kiteolást.
A Hydra a folyamatos sebzés miatt van bent, azonkívül egy kanyarban/ajtóban lerakva azt teleköpködi, ami nagyon szépen eszi az ott megtorpanó mobok életét.

Gear:

Szerettem volna szimulálni a frissen 60-ra lépett, kevés pénzzel rendelkező, AH-ból főként az olcsóbb felszereléseket megvásárló játékos helyzetét, aki még progresselni akar, nem pedig farmolni, ezért nem Gold Find-ra és Magic Find-ra gyúrt. Az első képen a közel 30k dmg egy szerencsésen vásárolt kétkezes fegyvernek köszönhető.
Azóta átálltam MH+OH párosra és próbálom megtalálni a középutat az offenzív és defenzív statok, valamint minél magasabb MF százalék káoszában.

Visszatérve a cikk témájára lássuk, milyen útvonalat ajánlok a hétvégi/délutáni farmolóknak.

Útvonal:

Válaszd a The Imprisoned Angel küldetést.


tl;dr ezeket a helyeket ajánlott kipucolnod

1.    Cemetery of Forsaken – 3 dungeon
2.    The Festering Woods – 2 dungeon
3.    The Old Ruins – Dark Cellar
4.    Old Tristram Road - Dank Cellar
5.    Leoric's Manor bent
6.    Leoric's Manor udvar
7.    Imprisoned Angel küldetés folytatása The Butcher killig

Kezdés:

Először minél gyorsabban 5-re kell stackelned a Nephalem Valor buffot. Cemetery of Forsaken három kriptájában erre kitűnő alkalmad nyílik. Egy kis szerencsével mind az 5 stacket össze tudod itt szerezni akár 10-15 perc alatt is. Megvan az esély arra is, hogy goblinnal futsz össze, ezért csak óvatosan a vaktában lövöldözéssel. A kripták egyikében eventet is találsz, melyek további itemekkel jutalmaznak. Jar of Souls eventre megéri szánni egy kis időt a nagyszámú mobból eső arany miatt. (Minden kicsi számít.)

Ha nincs meg az 5 stack, The Festering Woods területén található két dungeont ajánlom.
Crypt of the Ancients és Warrior's Rest közel vannak a wayponthoz, lévén kis méretű barlangok, azonnal megszerezheted a következő stacket a bent lévő elit megölésével. Utóbbiban garantált elit spawnnal, bár egy kezem meg tudom számolni hányszor nem találtam elitet Crypt-ben. Ezért nyugodt szívvel mondom rá, hogy a hiányzó egy vagy két Nephalem Valor stacket The Festering Woods-ban össze lehet szedni. Sőt, jó eséllyel a dungeonok keresése közben champion packba fogsz botlani. Gyakran íjász csontváz champion packot lehet találni, viszonylag kevés HP-val.

A mocsaras zónában szaladgálva keressétek a kőoszlopos helyeket, a két dungeon közel lesz egymáshoz. Általában a waypointtól nézve Warrior’s Rest ÉNY-i, Crypt pedig DK-i irányban lesz fellelhető, persze, van, hogy kicsit átrendeződik a terep, ez az elhelyezkedés inkább az esetek nagyobb részére igaz, mint mindig. Ne feledd, hogy a Last Stand of the Ancients event is itt található; ha egy kis extra lootra vágysz és nem The Butcher megölése és a kör újrakezdése a fő irányvonalad.


5 stack Nephalem Valorral:

Első dolgod legyen a két farmhely meglátogatása, melyeket egy korábbi bejegyzésben ajánlottam. The Old Ruins romjai közt Dark Cellarban treasure goblint vagy elitet találhatsz, Dank Cellarban pedig a jó öreg Sarkoth, a botok és GF/MF gearbe öltözött minimum DPS-es karakterek kedvenc mobja vár rád.



Lassan indulhatsz Butcher papát molesztálni Leoric's Manor waypointon keresztül.
Mielőtt azonban ezt tennéd, indulj el a waypointtól visszafelé. A régen közkedvelt gold farmolós terembe jutsz, a rengeteg kultistával. Itt is találhatsz elit mobot, de ládát biztosan. Ha nem találod a felső szinten a kis ládikát, akkor a lépcső alján lesz a bal oldali szobában, vagy a lépcsőtől picit jobbra. Ugyan az MF már nem hat a láda tartalmára, de megéri nyitogatni.

A terem kitakarítása után menj ki az udvarra: garantált champion vagy rare spawn vár rád, sőt akár két ilyen packkal is összetalálkozhatsz. (Éppen tegnap küzdöttem meg egy Fire Chaines champion pack mellé szegődött Mortal Invulnerable Fast elittel és kispajtásaival egyszerre.)
A megölhetők megölése után járd körbe az udvart a hullákat átkutatva és spawnolható ládikákat nyitogatva. Ilyenkor már szép summákat dobálnak.

Megjegyzés: Ha csak fél órád van játszani és garantált champion/elit spawn kell, ezt a helyet érdemes farmolni orrvérzésig. A waypointhoz közel van és útközben csak kevés HP-val megépített kultisták gátolnak csak.

Itt be is fejezted a dolgod, TP haza és használd ismét Leoric's Manor waypointot.
Indulunk The Butcher felé.

Innentől kezdve nincs más dolgod, mint haladni a questchainnel. Az, hogy átrohansz e Halls of Agony folyosóin, hogy kezdhesd az újabb kört minél hamarabb, vagy bejárod a dungeont a te döntésed. A fő útvonalon találkozni fogsz szintenként legalább 2 champion/elit packkal, a börtönben is két pack vár rád The Wardenen kívül.

Véres verejtékkel végezvén velük, végül a Butcher viadalnak vághatsz.
Ne feledd, hogy vérben forgó szemmel üvöltve kell megölnöd, akkor több lootot dob!

Az 5 darab tesztkör alatt váltakozó (de nem elszállt) MF és GF értékekkel farmoltam.
Kitakarítva az adott pályarészek 80-90%-át.
Az első 3. és 4. körben nem csak a fent említett útvonalat jártam be, hanem elnéztem Fields of Misery nevű területre is, ahol átlag 2-3 champion/elit pack található, illetve egy dungeon.

Tehát az eredmények:

1. kör

Hossz: 1 óra 45 perc
Farm értékek: 0% GF, 45% MF (5 Nephalem Valorral 75% GF, 118% MF)
Gold drop: 145.828 gold
Kiesett RARE itemek száma: 51 db (nem csak lvl 60-as)
Salvage-ból szerzett Exquisite Essence: 65 db
Salvage-ból szerzett Iridescent Tear: 26 db
Tome of Secrets: 37 db
Eladásra érdemes itemek: 2 db (max 20k/db arany értékben)
Treasure Goblin: 0 db

2. kör

Hossz: 1 óra 22 perc
Farm értékek: 0% GF, 45% MF (5 Nephalem Valorral 75% GF, 118% MF)
Gold drop: 88.175 gold
Kiesett RARE itemek száma: 42 db (nem csak lvl 60-as)
Salvage-ból szerzett Exquisite Essence: 60 db
Salvage-ból szerzett Iridescent Tear: 30 db
Tome of Secrets: 26 db
Eladásra érdemes itemek: 5 db (max 20-30k/db arany értékben)
Treasure Goblin: 2 db

3. kör

Hossz: 1 óra 25 perc
Farm értékek: 0% GF, 95% MF (5 Nephalem Valorral 75% GF, 170% MF)
Gold drop: 125.400 gold
Kiesett RARE itemek száma: 38 db (nem csak lvl 60-as)
Salvage-ból szerzett Exquisite Essence: 46 db
Salvage-ból szerzett Iridescent Tear: 16 db
Tome of Secrets: 31 db
Eladásra érdemes itemek: 2 db (max 60-100+k/db arany értékben)
Treasure Goblin: 0 db

4. kör

Hossz: 1 óra 50 perc
Farm értékek: 0% GF, 95% MF (5 Nephalem Valorral 75% GF, 170% MF)
Gold drop: 82.771 gold
Kiesett RARE itemek száma: 66 db (nem csak lvl 60-as)
Salvage-ból szerzett Exquisite Essence: 65 db
Salvage-ból szerzett Iridescent Tear: 32 db
Tome of Secrets: 31 db
Eladásra érdemes itemek: 4 db (max 60-200k/db arany értékben)
Treasure Goblin: 4 db

Ebben a körben esett egy középszar legendary amulet (Ouroboros), amit sikerült eladni RMAH-ban 6 euro áron.


5. kör

Hossz: 1 óra 45 perc
Farm értékek: 0% GF, 95% MF (5 Nephalem Valorral 75% GF, 170% MF)
Gold drop: 25.774 gold
Kiesett RARE itemek száma: 37 db (nem csak lvl 60-as)
Salvage-ból szerzett Exquisite Essence: 46 db
Salvage-ból szerzett Iridescent Tear: 26 db
Tome of Secrets: 24 db
Eladásra érdemes itemek: 0 db
Treasure Goblin: 0 db

Az utolsó körben csak szivatós packokat fogtam ki, ez meg is látszik a végeredményül kapott gold droppon (fogalmam sincs mennyit költöttem javításra (elborult az agyam). Ráadásul kb minden 6. rare item volt hajlandó ilvl60 vagy afölötti lenni. Ez a kör  a tipikus "semmi nem jön össze kör" volt.

Konklúzió:

Ha nincs kedved AH beállításokkal bíbelődni, és szeretnél ölögetni egy kicsit, megadva magadnak az esélyt, hogy találj valami jó itemet akkor Act 1 megfelelő neked. Az 5 NV buff összeszedése után a fenti GF értékekkel 800-1300as aranykupacok potyognak, a kör végén pedig további 100-200 goldot kereshetsz, ha bepakolod a talált itemket és salveage-olt matikat AH-ba.


Neked is van bevett farmhelyed? 



Még jelentkezem...

Címkék: , , , ,