MoP szakmák goblin szemmel

Kevesebb, mint két hónap múlva már pandázunk. Ideje lelkiekben készülni a hirtelen jött, rengeteg tennivaló okozta fejfájásra.

Ma a szakmák újdonságaira és az új receptekben rejlő lehetőségekre vetünk egy-egy pillantást. Fontos megemlíteni az 15882-es béta patch hozta meglepő változást is; az Enchanting szakmához használt különböző rodokat kivették a játékból. Minden enchanthoz Copper Rod fog kelleni. Enchanterek örülnek, Blacksmithingesek szomorkodnak, hiszen elvesztettek egy pénzforrást.

Ilyenkor kötelező leírni, hogy „ez még mindig csak béta”. Igaz ugyan, hogy egyre kiforrottabbak a szakmák, de történhetnek még változások, visszalépések.

Foglalkoztunk már korábban is a kiegészítőre szakmáival: MoP: profession változások megaposzt.

A tovább után egy-egy percet elmélázunk minden szakmán, és az újításokat/változásokat átgondolva elmerengünk a lehetőségeken.

Csapjunk is bele, mert lesz itt min filózni. A kihúzott részek, a cikk írása alatt változtak, de bent hagytam, mert az is előfordulhat, hogy visszatérnek az említett dolgok.

Alchemy:
A szokásos lehetőségek mellet sok új dolgot nem kap a szakma. Az új flaskák 1000 ponttal fognak emelni egy-egy elsődleges értéket 1 órára. Kivétel a Stamina flaska, ami 1500-al. Az elixírek terén sem történt semmi a statok kötelező emelésén kívül.
A különböző elixírek 750 ponttal fogják megturbózni a dodge, spirit, hit, haste, expertise, critical strike vagy mastery értéket, tankok pedig 2250 extra armorhoz jutnak 1 órára.
A pre-potizók +4000 elsődleges stattal kezdhetik a bossfightokat, ugyanis a raidelés világában kötelezően ajánlott burst potik ennyivel dobják meg az intellect, strenght, agility tulajdonságok valamelyikét. Tankok egyik életmentő lehetősége, az armor poti pedig 12000 armort biztosít 25 secre.

A szakmához tartozó fun itemet a Darkwater Potion jelenti, ami voltaképp egy felturbózott  swiftness és swim speed poti. Jinyu assassinná változtatja a karaktert. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy harcsaemberré változhatsz 15 secre mert az neked nagyon jó.
A poti korábbi verziója érdekesebb volt, úgy látszik átváltozós potinak marad a Potion of Illusion panda idejére is.

Az Alchemy sztárja lesz a Potion of Treasure Findig pandás változata a Potion of Luck. Catában kellett egy kis idő, míg felfedezték maguknak a játékosok, de jó ideje már keresett és gyakran használt cikk, ezért sokan tervezik, hogy folyamatosan bepotizva fognak szintezni.
Maga a poti alapanyagigénye elég húzós, ugyanis Golden Lotus kell hozzá, ráadásul három darab. Készülni kell tehát, hogy a poti drága lesz. Szerencsés lootolás esetén extra Plundered Treasure-t találhatsz a hullákban.
Kíváncsian várom, hogy vajon mit jelenthet a leírásban szereplő szöveg: „and sometimes attracts unwanted attention.” Talán messzebbről aggrozhatja be a mobokat a karakter, vagy feltűnőbb (és ezzel vonzóbb célpont az ellenkező frakció szemétkedőinek) jelenség lesz a potit használó karakter? Még egy változás, de azért benne hagyom a poti előző verziójának leírását; sosem lehet tudni.

Összegzés:

Az alchemy megmarad stabil, bár időszakos pénzkeresési lehetőségnek. Időszakos azért, mert a kiegészítő megjelenése után a flaskákat és potikat vinni fogják a cauldronok ellenére is, viszont pár hónap után erősen lecsökken az egy flaskáért elkérhető összeg, és később az új raidek megjelenése sem okoz majd  pár napos árlendülésnél komolyabbat. A kezdeti 200+ majd 160 – 130 – 100 arany/flaska ismét 60 alá csökkenhet, ahogyan az Catában is történt.
A szakma transmute ága egészen sokáig ellátja majd pénzzel a rendszeresen transmute-oló játékosokat. A catás piros gem pandás megfelelője, a Primordial Ruby lesz a legtöbbször craftolt nyers gem. A Potion of Luck pedig igen drága, viszont keresett cikk lesz. Megéri majd invesztálni bele, persze csak okosan.

Blacksmithing:

Goblinokat érintő nagy változásokra itt sem kell számítani. A kiegészítő elején a fejlesztett övlyukasztó, a Living Steel Buckle lesz az eladási lista élén. Már catában is vitték, mint a cukrot. The Klaxxi frakcióval kell honored reputációt elérni, hogy megvehesd a receptet.
A repuhoz kötöttsége jó, hiszen picit lassítani fogja az elkerülhetetlent; vagyis azt, hogy idővel elárasszák az AH-t az okosabbnál okosabb WannabeRich emberkék. Számolni kell a belt buckle árának ingadozásával. Lesz időszak, amikor aprópénzért megvehető lesz, mert rászabadul a lehetőségre az összes BS,  később viszont feljebb megy majd az ára ahogy lemorzsolódnak a casual craftolók.

A másik BS sajátosság az enchanting rodok gyártása. Ghost Iron Rod minden echanternek kötelező vétel lesz. Az első napokban/hetekben megéri többet gyártani belőle, hiszen a fejlődők keresni fogják. Craftolás előtt azonban nézzétek meg mennyi van Ah-ban, ha túl sok név árul, akkor számítani kell mind a gyors undercutra, mind az árának zuhanására. Ha a cikk elején említett, 15882-ben érkezett Enchanting változások maradnak, ez a lehetőség kiesik sajnos. Érdemes figyelni, a jövőbeli patchnote-okat. Hátha...

Ugyan már a 23. alt is full hc DS gearben fog a pandák földjére lépni, viszont szót érdemelnek a craftolt felszerelések. A szokásos lvl 90-es PVP gear mellett gyárthatsz lvl 85-re kezdő fegyvereket is. A lvl 90-es, ilvl 450 itemek (PVE és PVP egyaránt) keresett cikkek lesznek a raidelést elkezdeni vágyók körében, és jó áron eladhatóak, mivel kevesen veszik a fáradtságot, hogy ezen a piacon mozogjanak. BS szakmában (és a többi szakma ide tartozó részénél is) aranyszabály, hogy maximum két darabot gyárts le egy-egy slotra, mert a craftolt itemek piaca hullámzó. Valószínű ugyan, hogy a max szintet elérő hc raiderek be fognak vásárolni belőlük – hogy elkerüljék a fárasztó instázást és minél hamarabb raidképesek legyenek -, de nem szabad túl sok pénzt áldozni ilyen befektetésre, mert könnyen rád száradhat a készlet.
Ehelyett figyeld gyakrabban a piacot és a szokásos jól menő cuccok mellett próbáld kitölteni a lyukakat AH-ban egy-egy legyártott itemmel. Akik maxos szintű craftolt itemekkel kereskednek többször figyelik, hogy ők e a legolcsóbbak, mert ha rajtuk marad, bukták a besmeltelt ore-t és más alapanyagokat. Ha kezdenek begőzölni, azonnal elkezdik leverni az árakat, csak azért, hogy túladjanak a cuccon. Ezt ne feledd.

Összegzés:

A Blacksmithing tipikusan az a szakma, amivel kiegészítők elején óriásit lehet kaszálni. A hónapok óta inaktív játékosok egy része azonnal az AH felé indul, hogy bevásároljon pandás lvl 85-s fegyverből. Lvl 90-re lépve pedig azonnal kékre akarja cserélni a zöld lootokat.
Az első hetekben tehát a friss BS receptek teljes palettája potenciális pénzforrás lesz, az azt követő hónapokban pedig a lvl 90-es PVE és PVP lootok még mindig kelendőek lesznek. Az új övlyukasztót pedig nem kell magyarázni, hisz Te is egyből rohansz AH-ba egy övlyukasztóért, amint új övet szerzel be.

Enchanting:

A szakma évek óta tartó népszerűsége nem véletlen. Az Enchanting termékeivel való kereskedés egy kiegészítő élettartalmának 90%-ában folyamatos haszonnal kecsegtető, állandó pénzforrás. Az eddigi fegyver enchantok fejlesztett változatai rendkívül keresett termékek lesznek, de csak a megjelenést követő 1-2 hét eltelte után. Egy friss kiegészítő első pár hetében jellemző, hogy a játékosok nagy része inkább az előző kieg high-end változatait veszik szívesebben. Azok ára ilyenkor némileg tovább csökken. A komolyan raidelő klánok természetesen az új, topos, maxos fegyver és egyéb enchantokat fogják keresni, de figyelembe kell venni, hogy ezek a játékosok kezdetben valószínűleg megoldják házon belül a dolgot, ezért ne számíts arra, hogy azonnal slágertermékek lesznek a maxos enchantok. Jellemző az enchant szakmára, hogy inkább a high end enchantoknál egy fokkal gyengébb változatok a népszerű itemek az átlagos játékosok körében. Rájuk érdemes tehát koncentrálni majd a kezdeti időkben.

Hogy mennyire fognak változni az árak?
Jó kérdés. Tudjuk már egy ideje, hogy az alapanyagokból más alapanyagokat építhetünk, ami a dolgok jelen állása szerint ez így néz ki:

5 Spirit Dust --> 1 Mysterious Essence
5 Mysterious Essence --> 1 Ethereal Shard
5 Ethereal Shard --> 1 Sha Crystal

1 Sha Crystal --> 2 Ethereal Shard (Sha Shatter)


Végre lesz mit kezdeni a felhalmozott dustokkal, hiszen az eddig rendre értékesebb essence-ekké alakíthatjuk őket. Számítani kell viszont arra, hogy változni fognak az alapanyagárak. Ez rögtön két gondolatot is felvet:

-    Vajon a dust ára fog viszonyulni az essence-ek árához, és kismértékű emelkedés várható?
-    Vajon az essence-ek ára fog csökkenni a craftoláshoz kellő dustok összárával arányosan?

A kezdeti magas árak, az eddig megszokottnál korábban zuhanásba kezdenek, a Sha Crystal nem fog olyan sokáig magas áron maradni, mint Catában a Maelstrom. Hamar be fog következni egy ahhoz hasonló csökkenés, ami Catában volt, miután kiderült, hogy a Firelandsos repus backeket lehet DE-zni és százával árasztották el a rövid gondolkodású emberek a piacot a Maelstromokkal.
A Sha Crytalt elő lehet majd állítani Ethereal Shardból, rare shard viszont nagyjából 1 hónap után annyi lesz a heroicokat farmolós játékosoknál, mint Interneten a szépnénis kép.

Összegzés:

Ha új szakmát tervezel kipróbálni a kiegészítőben, az Enchanting kitűnő választás pénzkeresésre. A Mists of Pandaria élettartalmának 85-90 %-ában keresettek lesznek a különböző enchantok. Azonban éppen emiatt a piac telített és rengetegen foglalkoznak a pénzkeresés ezen módjával, ennek ellenére ajánlott tervezni vele.
A Pet Battle System indulásával a szakmával készíthető 1-1 pet (az alliance-os Magic Lamp és a hordás Enchanted Lantern) iránt rövid ideig meg fog nőni a kereslet, aki okos, most vásárol be a hozzá kellő nyersanyagokból, amíg  olcsók.
A kötelező óvatosságra intés itt sem marad el, gondolj rá, hogy mások is ilyen terveket szőnek… és nem mindegyikük ismeri a Goldszerzés 101 vagy AH addonok 1. rész cikkekben hajtogatott undercut szabályt.

Engineering:

Az engineering szó hallatára mindig is a moderate profit jelző ugrott be elsőre. Eddig.
A még mindig csak fun szakmának tekintett Engineering termékei keresettebbek lesznek az új kiegészítőben. Komoly lehetőségek vannak a szakma pandás verziójában.
Hunterek a fejlesztett scope-okat, a Mirror Scope-t és a Lord Blastington's Scope of Doomot fogják keresni, és az is biztosra vehető, hogy ismét gyárthatsz majd epic lőfegyver(eke)t.
Készíthetsz továbbá lvl 85-s fegyvert, ami közepesen lesz keresett, amíg nem jön rá a játékosok nagy része, hogy könnyebb a haladás egy Big Game Hunterrel a régebbi epic fegyvere helyett.
Kovácsok és bányászok kedvelt itemje lesz a Thermal Anvil, ami egy (pontosabban 20) bárhol lehelyezhető üllővel könnyíti meg az életet. Az üllőnél lehet kovácsolni és smeltelni is.
Szintén engi cucc a Mist-Piercing Goggles, ami egy táskában tartható fejes és a bányákra/virágokra vadászó farmerek örülhetnek áldásos hatásának: az alapesetben rejtett bányákat/virágokat fedi fel a minimapen.


Mindkét itemre lesz kereslet, az áruk viszont alacsonyan fog kezdeni (skillhúzásra fogja használni mindenki) és nem valószínű, hogy maxium párszáz aranynál magasabb összeget lehet majd elkérni értük. Sőt! Sőt, igencsak sőt! Sajnos.

Az igazi potenciál viszont a két új mountban, a Geosynchronous World Spinnerben és a Depleted-Kyparium Rocketben rejlik. Ezt nem kell magyarázni, gondolj csak a chopperekre. Rossz hír nélkül viszont nincs jó hír, ahogy azt megszokhattuk: Úgy tűnik a mountok specializációhoz lesznek kötve, azaz goblin és gnomish engik egy-egy mountot kapnak szakosodásonként. Mondom még egyszer: csak „Úgy tűnik”.




A szakma még nincs teljesen befejezve a bétában. Változások, új receptek kerülhetnek még a repertoárba.


Összegzés:
A hányattatott sorsú szakma mára már pénzkeresésre is használható (mit használható, egyenesen alkalmas). Catában sokáig kitartott az epic fegyver eladhatóságának időszaka, ez most sem lesz másként. Hosszú távú pénzforrás lesz az új flying mount is, keresni fogják. A szakmában rejlő potenciál csak tovább nő a Pet Battle System bevezetésével. A készíthető petekből már most elkezdtek beraktározni az előrelátó goblinok, érdemes neked is eltenni párat a kieg kezdésére, ha engineer vagy.

Inscription:

Szegény inscriptorionisterek (na ebbe tuti benne van a helyes) annyira hátrányos helyzetben vannak pénzkeresés szempontjából. Ezért a fejlesztők szent küldetésüknek tekintették, hogy változtassanak a helyzeten. A történet ott kezdődik, hogy jól nem lesznek head enchantok a MoP-ban. Aztán robbant a bomba: shoulder enchantok sem lesznek! Azaz lesznek, csak a scribe-k fogják gyártani őket és eladhatók lesznek!

Ghostcrawler írta:
Head enchants are gone.

We decided that putting head enchants on the various faction vendors wasn't working well with our design intent for the factions. There is a lot of max-level quest content in MoP, much of it focused around the reputation with the new factions. I think it's really cool stuff -- worlds away from the old Argent Crusade scourge stone days. :)

In previous expansions, the head enchants on the faction vendors served to force players into that content. You couldn't even choose which reputation to pursue -- you had to pursue the one with your specific head enchant. Our design intent for MoP is to give players options in how to play, and the head enchant design wasn't compatible with that.

Once we decided to no longer offer new head enchants, we made the older ones non-functional or else players would feel like they had to go back to older content or be missing out on power. This way, helmets are just no longer enchantable and you'll have one less required step to get a piece of loot ready to wear.

Shoulder enchants can now be provided by scribes, so those still exist, but they are also not part of the faction reputation system.
forrás: Wowhead

Ez nem semmi. Ezzel a változtatással egy olyan szakmát kaptunk, amit nem veszélyeztet a content elhalása, hiszen mindig lesznek olyan játékosok, akik későn kezdenek raidelni vagy PVP-vel ütik el a kiegészítők előtti unalmas heteket/hónapokat. Nem is kell tovább ragozni, shoulder enchant csak egy szakma segítségével lesz szerezhető, ennyi bőven elég ahhoz, hogy egy fincsi fahéjas kakaó mellett gondolkozzunk el egy scribe kari felhúzásán. Az 15961-es buildben azonban változtattak picit: az epic verziókat már csak scribe-ok hordhatják.
Természetesen lesznek új Darkoom Cardok is, és fény derült két scribe petre, a Chi-ji Kite-ra és a Yu'lon Kite-ra.

Összegzés:

A rengeteg blognak hála, már mindenki tudja, hogy scribe-nak kell lenni és kőgazdag leszel.
Igaz ugyan, hogy szabályos undercut-vérfürdő szokott kialakulni a glyphek piacán, de ennek ellenére is szép profitot lehet termelni. Főleg azt kihasználva, hogy a megváltozott talent rendszer természetesen a glyphek változását is magával hozza. Régi glypheket dobtak ki, és újakat tettek a helyére. Lesz mit átnézni scribe-oknak az biztos. Az immáron craftolható vállasenchant hatalmas potenciált hordoz magában, a kezdetben arany áron mért enchantok később is biztos haszonnal fognak kecsegtetni. És ne feledkezz meg a két scribe pertről sem, a Pet Battle Systemre ráizguló játékosok keresni fogják őket. Egy dologra szeretném már most felhívni a figyelmet: A tradeskill ablakban elkülönülnek a BOP-os és BOE-s vállasenchantok. Figyelmetlenségből ne "craftolj félre" majd, mint én tettem legutóbb.

Jewelcrafting:

Az első hetek talán legtöbb eladást produkáló játékosai lesznek a gemekre és a kezdő lvl90-es gyűrűkre, nyakláncokra szakosodott goblinok. A szakma nagy dobása kétség kívül a JC mountok lesznek. A 4 darab „teszkós” (de így is gyönyörű) mount, és a belőlük összerakható Jeweled Onyx Panther.



Gazdagék játékszere lesz ez, hiszen a 4 mounthoz kellő, darabonként egy Orb of Mystery (korábban 5db/mount) nem olcsó. Egy korábbi infó szerint 25.000 goldért veszi meg a vendor, tehát nyugodtan számolhatunk 100.000/db áron. Sajnos egyelőre még nem tudni sokat a mountokról. Egyre több helyen olvasni, hogy ez a rendkívül drága alapanyag csak placeholder, ezért nem is mennék bele komolyan theorycraftolásba. Egyelőre elégedj meg azzal, hogy a JC-k kapnak összesen 5 mountot és mind eladható lesz. (jelen állás szerint)

Úgy tűnik, hogy elfelejtheted a JC daily-ket, helyettük az Inscriptionnél használt recept felfedezős, éjfélkor lejáró CD-s megoldást vezetik be a fejlesztők. Minden kék kategóriás gem fog kapni egy-egy „felfedezés spellt”, amivel a saját színén belül megtanulhatunk egy új receptet.
A naponta egyszer használható spell (egy nap csak egyszer, egy színből tanulhatsz új receptet) CD-jének megkerülhető a Secrets of the Stone spellel, ami 3 darab Spirit of Harmony fejében többször is fedezhetsz fel új receptet egy napon. Ugyanúgy, mint a Book of Glyph Mastery esetében.

Elbizonytalanító viszont, a Zen Jewelcrafter's Token léte, amit a The Finer Things daily questért kapunk The Valley of Eternal Blossomsban és 3 darab Reckless Vermilion Onyx kell a teljesítéséhet. Mi ez a token? És mihez kell, ha a tanulás spell alapú lesz? Kicsit még kacifántos a dolog.

Mivel a recepteket már nem tokenért kell majd venni, ezért a JC only gemet sem így szerezheted be. Prospectelés közben ún. Sparkling Shardok fognak potyogni, 10 darab shardból összerakhatsz egy Serpent's Eye-t. Az ok, amiért a JC ezen változása bekerült ebbe a posztba, hogy a nem maxos, csak napi 10 perc prospectre szakosodott JC-k is kereskedhetnek majd az így készült BOE JC only nyers gemmel. Aggodalomra ad okot viszont az, hogy ilyen nagyon könnyen lehet majd hozzájutni ezekhez a gemekhez, így a kezdeti magas áruk rohamosan csökkeni fog.

Összegzés:

A goblin társadalom másik kedvenc szakmája hozza a szokásost. Pénzkeresési lehetőségek garmadája. Tengernyi új gem, amit kapkodni fognak a játékosok, őrült undercut-vérfürdő és az első hónap után folyamatosan csökkenő, de stabil profit várja a gemek piacán meggazdagodni vágyókat.
Aggodalomra ad okot az új módszer a receptek tanulására. Naponta nem csak felfedezhetsz egy receptet, hanem a mellé kapott Facets of Research két, már vágott rare gemmel is megajándékoz, amit természetesen az AH-ba fogsz bepakolni. Pisti is így fog tenni és nagyon hamar bagóért lehet majd rare gemet venni. Öröm az ürömben, hogy csak az elején várható ez a hullámvölgy, ha a szerveren lévő JC-k kimaxolták a skillt, akkor enyhülni fog a gemek áradata. Teljesen megszűnni viszont nem fog sajnos.
Az új Voltron mountokkal ez a szakma is kapott egy Vial of Sands szintű lehetőséget, hogy nem kevés pénzt kockáztatva, magas haszonra tegyen szert. A mountért egymást fogják taposni a vásárlók ha normalizálódik az ára, de ne feledkezz meg az „alapanyag-mountokról” sem: a Ruby Panther, a Sapphire Panther, a Sunstone Panther és a Jade Panther szintén keresett mount lesz a Jeweled Onyx Panthert drágáló emberek számára.

 
Oh, említettem már a két craftolható petet? Ha ez mind nem lenne elég, bátor JC-k a pet piacra is termelhetnek ilyen cukiságokat: Jade Owl és Sapphire Cub.

Leatherworking:

A leatherworkingról szóló részt akár egy mondattal is letudhatnánk. "Minden erősebb lesz, mint a catás verziója." Azért még korai lenne temetni a szakmát, hiszen bőven bétában vagyunk, és az LW a későn bekerülő szakmák egyike. Egyelőre nem vádolnám a fejlesztőket fantáziátlan tervezéssel. De tény, hogy a LW-ról szóló rész nem lesz most valami izgalmas.
Az egyetlen változás, hogy megszűnik az eddigi AP-t adó leg enchant, és helyét két különböző veszi át: egy Agility-s és egy Strenghtes.
Ez így elég unalmas. Semmi új dolog vagy érdekes spell nem került még be a szakmába.
Megjegyzés: Nem vittem bétába LW karit, ha lemaradatam valamiről, jelezd kérlek.


Összegzés:

Egyelőre úgy néz ki, hogy LW-seknek meg kell elégedniük a szokásos pénzkeresési lehetőségekkel. A leg armorok és lvl 90-es (epic) itemeket lesz érdemes gyártani, ha nem teszik érdekesebbé a szakmát valahogy.

Tailoring:

Tailorként is a már jól bevált módszerekkel fogod megkeresni a repairre valót. A BS-hez és LW-hez hasonlóan, a kezdő PVP szettek és epic chestek/kesztyű érdemelnek figyelmet.
A posztban többször említett gondolat a tailoringra is érvenyes lesz. A friss lvl 90-es raidelni vágyók azonnal az AH-t fogják felkeresni, hogy minél gyorsabban raidképesek legyenek. Az epic itemekhez szükséges Imperial Silket kötelező lesz naponta craftolni azoknak, akik meg akarják lovagolni az első „epic-vásárlási” hullámot. Az Imperial Silk szerencsére könnyen előállítható (8db Bolt of Windwool Cloth kell hozzá), ami az AOE loot áldásos hatásának köszönhetően hamar összeszedhető lesz, még akkor is ha már kifogytál a szintezés alatt összegyűlt clothokból.

Az új, 28 slotos táskát is keresni fogják, alapanyagköltsége 12 db Imperial Silk lesz, ami soknak tűnhet, de ha nem nézzük az 1 táska/12 nap részét a dolognak, akkor csak 2 stack clothra van szükség egy táskához. Ez a gondolatmenet elég bugyuta ezt alá is írom, mégis oka van, hogy leírtam.
Gondolkozzunk el egy pillanatra, hogy vajon mennyiért lehet majd eladni a táskákat mondjuk kezdés után három hónappal? A türelmesebb játékosok szépen craftolgatják napról napra az Imperial Silket, aztán csinálnak belőle egy táskát és beteszik legolcsóbban. Az nem igazán fogja érdekelni, hogy mennyiért megy el, a szintezés után megmaradt clothokból apránként lecraftolja a táska alapanyagát (már ez is elég ahhoz, hogy úgy álljon hozzá, hogy ingyen volt). Az egy táskához szükséges 12 nap alatt pedig bőven elfelejt majd azon agyalni, hogy holmi befektetett időre meg hosszú előállítási időre gondoljon amikor beteszi AH-ba a kész táskát.

A látszólag ingyen cuccnak pedig rákfenéje az, hogy nem foglalkoznak azzal, hogy mennyire verik le az árakat, „ha 100g-ért megy el, akkor kerestem 100g-t ingyen”.
Félek attól, hogy az új bag csúnyán áron alul fog megállapodni. Nincs mihez viszonyítani az árát, mint az Embersilk Bagnél a 15db Hypnotic Dusthoz, és ez veszélyes lehet az új táska árára nézve.

Összegzés:

A kiegészítő startolását követő hetekben (az új arénaszezon indulásakor) népszerűek lesznek a craftolt PVP szettek. A pandák első hónapjában a PVE kék itemeké és a kezdő epiceké lesz a főszerep a már többször említett okok miatt. Az új táskából valószínűleg a Netherweave Baghez hasonló tömegcikk lesz ha a kitartó casual játékosok minden nap leracftolják az „ingyenclothot” és 12 naponta táskát csinálnak belőle.



Első ránézésre a szakmák nagy része kecsegtető. A Blizzard tartja magát azon kijelentéséhez, miszerint rengeteg mountot és petet fog a játékba implementálni. Több szakma változása is tükrözi a fejlesztők ilyen irányú törekvését. Nekünk, goblinoknak pedig a mount és pet szavak egyenértékűek a pénztárgép csengő hangjának gyönyörű dallamával.



Ne feledd, hogy Facebookon és Twitteren is követheted a blog híreit.

Ha kérdésed, ötleted, észrevételed van a Kapcsolat oldalon található címeken elérsz.


Még jelentkezem...

Címkék: , , , , , , , , ,