Patch 5.2 goblin szemmel

Lesz nekünk egy patchünk, ideje felkészülni rá.
Üljünk le egy pillanatra és gondoljuk át, hogy milyen lehetőségek várnak ránk.

Több mint egy évvel ezelőtt csináltunk már ilyet, akkor nagyon bejött a dolog.
A 4.3-as patchcsel kapcsolatos felkészülésről és aratásról szóló cikkeket ajánlom figyelmedbe,
ha szeretnél ráhangolódni a témára.

Egy új patchre való felkészülés lényegében arról szól, hogy nagyító alá vesszük a patch note-t és próbáljuk kiszűrni a sorok közül, hogy mi az ami nekünk, Goblinoknak szól.

5.2-vel különösen kegyesek voltak hozzánk a fejlesztők, ezért a következő patchet
önhatalmúlag átneveztem.



Lássuk hát, hogy mit tartogat számunkra 5.2 - Rise of the Goblins. 

tl;dr verzió: 
pakolj fel a következőkből:
Ghost Iron ore/bar
Trillium bar
Living Steel
és persze minden szakma tartalékolja az alapanyagait mert új itemek jönnek.

A szokásos dolgokon essünk túl gyorsan.

Lesz új raid instance és minden ami ezzel jár.
Új itemek fogják elárasztani a raidelő hölgyek-urak testét és inventory-ját, és egy magát kicsit is komolyan vevő raider felenchantolja/felgemeli a szép új cuccot.
Ebből a triviális megállapításból máris következik, hogy Enchanterek, JC-k és LW-k, BS-ek kezdhetik dörzsölni a markukat.
Az enchantok, gemek és leg armorok high end és high end-közeli verziói és az övlyukasztók iránt meg fog nőni a kereslet.  A PVP szettek automatikusan fejlődni fognak, ezt se feledjük el.

Aztán - mint minden patch alkalmával - lesz néhány glyheket érintő változás.
Egy spell/glyph nerfelése vagy buffolása a játékosok egy részét a régi glyphje lecserélésére ösztönzi, hogy helyére valami mást tegyen be.  A régi időkben (amikor a glyphek konkrétan a spellere hatottak, és nem tessék-lássék részei voltak a rendszernek) egy patch érkezése feltüzelte a glyphek piacát.
Ez most is megfigyelhető lesz, bár jóval harmatosabb intenzitással, mint apáink idején.

A patch note-t olvasgatva láthatod, hogy néhány glyph most is változni fog. Bevallom, én nem szenteltem különösebb figyelmet rájuk, így nem néztem utána, hogy mennyire lesz érdemes foglalkozni velük. Ez csak azért van, mert annyira irtózom a glyphek piacától, mint egy közös Mondj igent a ruhára maratontól a jobbik felem mellett feküdve.



És sír és vinnyog és válogat és átszabat és a végén nem akarja megvenni. Aztán hívják a májesztrót, az meg elintéz mindent, és akkor meg azért sírnak, mert örülnek.
Közben te próbálnál értelmes dolgokon gondolkodni, neadjisten élvezni a hétvégét.
De nem mert közben oldalról jön a "Hú ezt nézd, nézd milyen szép ruha! - Ajj lekésted... Nem is figyelsz rám!" Brrrr. Borzalom.

Tuti valami célzás, hogy órákon át ez megy a TV-ben, csak még nem jöttem rá, hogy mi. 

Na. Elkalandoztam. Elnézést.   Azért kaphatok egy Áment?

Térjünk rá a patch érdekességeire. Szedjük is gyorsan pontokba, hogy mire érdemes felkészülni.


Gonosz módon a végére hagyom a legfontosabbat, hogy jól végig kelljen olvasnod az egész cikket.

Transmogrification változások


5.2-tól lehetőségünk lesz:

Ez azt jelenti, hogy ha most egy 2H karddal szaladgálsz de szeretnéd a kedvenc 2H axe-od skinjét rápakolni, megteheted. Hány olyan ember szaladgál a játékban, akit ez a gond sújt? Sokan.

Tehát a transmog piacra jótékony hatással lesz a patch. A spéci kinézetű fegyverek reneszánszukat fogják élni egy rövid ideig. Kezdj el beszerezni néhányat az olcsó darabokból.

Legendary quest chain


Minerek! Eljött a ti időtök! Veszettül, piszkosul, megmásíthatatlanul gazdagok lehettek!

Wrathion, egyik küldetésének teljesítéséhez 40 darab Trillium Bart kell leadni minden játékosnak, aki tovább akar haladni a történettel.
Mennyi most egy trillium bar? Igen, átlagosan pont annyi, mint amennyit fentebb láthatsz a Wowuction tooltipjében. Ezt szorozd be 40-el, aztán még vagy sokkal.
Ennyi pénz rejlik ebben az egyetlen egy questben, és csak rajtad áll, hogy mekkora szeletet vágsz a tortából.

Azért ne szaladjunk felvásárolni az AH-t és a kis kínai osztálytársunkat se riasszuk, hogy üljön csak be ide a gép elé. A trillium bar iránti kereslet óriási lesz - ez nem vitás -, viszont a kínálat bőven meg fogja haladni ezt a keresletet.

Ez olyan undercut-vérfürdőhöz fog vezetni, hogy az elkövetkezendő hónapokban a vámpírok ide kérik majd az üdülési csekket!
Szóval csak óvatosan a felvásárlással. Nagyot lehet majd szakítani (és jó eséllyel fogsz is), de nagyon ingoványos talaj.

De a minereknek szóló jó híreknek ezzel még mindig nincs vége.
A ghost iron iránt szintén meg fog nőni a kereslet, és kis szerencsével ez az árakon is érzékelhető lesz. Reménykedjünk benne, de 50-50 százalék az esély az ghost iron árának emelkedésére.
És akkor még nagyon optimista voltam.
Mindenesetre a besmeltelt ghost ironnak két új felhasználási módjai is lesz a patch élesedésétől kezdve. Az egyik szakma az engineering lesz.

Engineering love


Érdemes felpakolni Living Steelből és Ghost Iron Barból, mert sok fog kelleni ha szeretnéd megszerezni az új engi-only mountot, a Sky Clawot. A mount valószínüleg a régóta esedékes engi-only mount továbbfejlesztése lesz, és ha minden igaz kétszemélyes.
Előállításához 30-30 db Living Steelre és az új Stabilized Lightning Source-re lesz szükség, melyet 10-10 db Ghost Iron Barból lehet előállítani.
30 Living Steel + 300 Ghost Iron Bar emberenként? Ka-ching!

Sőt, mi több, egy új engi-only pettel is bővül a repertoár. Azt ugyan nem tudni még, hogy Pierre, a főzőmasina pet cagelhető e, de ha igen, akkor bizony minden petgyűjtőnek must have lesz.


Ha ketrecbe lehet pakolni, azonnal csapjatok le a lehetőségre.

A ghost iron másik felhasználási lehetősével rátérünk a patch legnagyobb potenciáljával rendelkező szakmájára, a Blacksmithingre.

A kovácsok tündöklése


Hölgyeim-Uraim! Nincs mese, fel kell húzni még legalább egy kovácsot. Olyan szinten el lesznek havazva a kovácsok, hogy ihaj.
Amint a patch élesedik, megindul az új daily quest hub (The Isle of the Thunder King ) fejlesztése. Ezt úgy kell elképzelni, mint BC-ben Isle of Quel'Danas volt. Fázisonként fog változni a helyszín és idővel meg fog jelenni a Lightning Forge.

Blacksmithek a Lightning Forge segítségével készíthetnek majd "mighty raid-worthy" itemeket és a játékból kivett, de most felturbózva visszarakott klasszikus fegyvereket.
A BoE-s replika fegyvereknek bődületes alapanyagigénye lesz és több verzióban is elkészíthetők lesznek. A szükséges alapanyagokért erre tessék.

Tehát, mint mondtam. Jelen állás szerint BoE fegyverek lesznek, és - mivel még rengetegen szaladgálnak kék fegyverekkel - az epic verziókért kemény pénzeket el lehet majd kérni.
MoP elején a sima ilvl 463-as kék itemek 5-10-15 ezrekért keltek el.
A kovácsok akkori jó világa most vissza fog térni.


Oké, de miért kell felhúzni még egy BS-t?

Ahogy az lenni szokott, nincs jó hír rossz hír nélkül. Az új fegyverekhez 10-15  Lightning Steel Ingot fog kelleni, melyet kovácsok tudnak majd gyártani és jó eséllyel daily CD-n lesz - és persze BoP.
Szóval nem lesz piskóta egy ilyen fegyver előállítása. Sem költségileg sem időben.
1,5-2 hét /fegyver, viszont jó ideig nagyon magas áron fognak elmenni.
Ezért megéri még egy BS-t felhúzni.
Az ingot megtanulásához szükséges quest itemet Itoka fogja dobni.

Oké, de a BS-t kínhalál felhúzni!

Nem biztos. Ugyanis a patch blacksmithing revampot hoz magával.
A felszintezése, ami eddig költséges és idegesítő volt most költséges de legalább gyors lesz.

Ezentúl gyorsan felhúzhatod a BS-t mindössze ghost iron barokkal. 
Már alacsony szinttől kezdve élhetsz ezzel a kisegítéssel. Bővebb infók itt.
És itt van a gold elásva!
Minereknek kész Kánaán lesz ez a patch, mert a Ghost Iron Bart is nagyon keresni fogják!
Arra ugyan nem biztatnék senkit, hogy vásároljon tele egy guild bankot, de az biztos, hogy sokan fognak rászabadulni a barokra. Szóval csak óvatosan, a botok által farmolható alapanyagok piaca mindig veszélyes terület előretervezés szempontjából.

Összegzés


Ez a patch minden szakmának tartogat pénzkeresési lehetőségeket. A cikkben inkább a nagyobb potenciállal rendelkezőket emeltem ki. Nem beszéltem például az alkimistákról, akik már most elkezdhetik CD-re nyomni a Living Steelt (én is CD-re nyomom 3 karival). Vagy nem szóltam arról sem, hogy BS karik emellett farmolják ezerrel a Spirit of Harmony-t.

Egy szó, mint száz. Mining, Blacksmithing, Achemy és talán Engineering szakmák lesznek a fő nyertesei ennek a patchnek, de nem szabad megfeledkezni az új itemek enchant/gem igényeiről sem.




Még jelentkezem...

Címkék: , ,