Bezár az Undermine Journal?

Ahogy azt tegnap este Facebookon is jeleztem, elképzelhető, hogy bezárja kapuit az Undermine Journal.
A népszerű,  szerverek aukciós házaira szakosodott statisztikai oldal technikai gonddal küzd, amit kétséges, hogy sikerrel tudnak venni, ezért az oldal előreláthatóan a júliusi hónap végén bezár.
Az oldal tulajdonosa, Erorus úgy nyilatkozott, hogy ha a WoD megjelenéséig nem rendeződik a helyzet,
 az oldal már nem nyílik meg újra a kényszerszünet után.




Az oldal hivatalos közleménye szerint az üzemeltetéssel kapcsolatban akadt technikai gond és kénytelenek jelentősen csökkenteni az oldal által szolgáltatott információkat és frissítéseket. A megmaradó erőforrások nagy részét arra fordítják, hogy a fizetős felhasználók minél kevésbé érezzék a kényszerlépések okozta hátrányt. Azonban kétséges, hogy az oldal megmarad e augusztus hónaptól.

Az oldal tulajdonosa, Erorus úgy nyilatkozott, hogy ha a WoD megjelenéséig nem rendeződik a helyzet,
az oldal már nem támad fel a kényszerszünet után.

Erorus volt olyan kedves és részletesen leírta egy fórumon, hogy milyen problémákkal küzd:

„Az oldal szolgáltatója 2010-től a Linode nevű cég. Egészen idáig minden nagyszerűen működött. Három hónappal ezelőtt a fő aukciós adatbázisunkat amit eddig otthon tároltam a Linode szervereire költöztettem, mivel a Linode azt állította, hogy „magas teljesítményű SSD-i vannak”. Annak ellenére, hogy az én részemről mindent megfelelően csináltam, a Linode tegnap közölte, hogy az oldal erőforrásigénye jóval meghaladja azt a mértéket, amire ők számítottak. Megjegyzem egyik oldalukon vagy hirdetésükön sem volt utalás a korlátaikra és nem úgy néz ki, hogy ezzel az átköltöztetéssel bárkit is hátráltattam volna, vagy ártottam volna, de ők azt mondták, hogy igen és ennek véget kell vetni. Vagy csökkentem a lemezműveleteket 90 %-al vagy lelövik a szervereket. Ilyen feltételek mellett nem tudom biztosítani az auction history statisztikáit. 
Igyekszem minden adatot megtartani, amit csak lehet, hogy a nemrég előfizetést vásárlók kapjanak is valamit a pénzükért.

Elképzelhető, hogy végül arra kényszerülök, hogy ismét az otthonomban építsek fel egy szerverparkot az oldalnak üzleti minőségű internettel és magam üzemeltetem az oldalt. De ez rengeteg munkába és erőfeszítésbe kerül a figyelembe véve, hogy át kell dolgozni az adatbázist, hogy a connected realms aukciós adatait (és a jövőbeli közös frakciojú AH-k adatait) megfelelően kezelni tudja. Ezenkívül a rendes munkám is eléggé lefoglal. Szóval nem tudom. Az biztos, hogy ha nem oldódik meg a helyzet addig, amíg a WoD kijön, már nem fog visszatérni az oldal.

Volt már példa arra, hogy be kellett zárni az oldalt 2010 végén, de visszatértünk. Nem akarok téves reményeket kelteni senkiben a jövőt illetően, az igazság az, hogy a jövő nagyon is bizonytalan. 

De ez nem jelenti azt, hogy 100 %-osan feladtam. Az oldal visszatérhet, csak rengeteg melót igényel részemről. 
És el kell döntenem, hogy van e időm és energiám erre.”

A hír máris terjed a goblinok között. Sokan biztosítják Erorust támogatásukról vagy köszönik meg eddigi munkáját. Mások összefogásra buzdítják a goblin-társadalmat.
A Solidice-ról ismert tiny (többek közt az OQueue addon fejlesztője) is felajánlotta segítségét.

Tény, hogy ez egy nagyon rossz hír, de korai még temetni az ebet.
Távol álljon tőlem, hogy rosszmájú legyek, de az USA-ban nem ritka szokás, hogy rajongók dobnak össze egy-egy blogger gépfelújítására – hogy finoman fogalmazzam meg a rejtélyes módon elromló videókártyákat és alkatrészeket. A módszer rendre működik, a kinti játékosközösségek nagyon összetartók.

Ez mégis más eset. Erorus nem kért anyagi támogatást és nem is úgy vezette fel a mondandóját, hogy ha nem segítenek neki, akkor vége mindennek. Ennek ellenére már a hír estéjén többet megkeresték, hogy afelől érdeklődjenek, hogyan segíthetnek.

Reméljük sikerül megoldani a helyzetet. Addig is…

Köszönünk mindent The Undermine Journal és szurkolunk!


Még jelentkezem...

Címkék: ,