Közös AH-t kapnak a frakciók a 6.0-ás patchben!

2014-et írunk. Tíz éve állunk háborúban. Tíz év fájdalomban, gyötrelemben, rémálomban. A családom oda… egy portyázó rablóbanda végzett velük. Nem múlik el nap, hogy ne érezze haragom legalább egyikük a sok korcs vadállat közül. Egy életre ellenségeim lettek. Azok a fattyak!
2014-et írunk… és most megyek, hogy fegyvert, páncélt és utánpótlást adjak el nekik, hogy tovább öljenek minket…

Meglepő húzásra szánta el magát a Blizzard.
A 6.0-ás patchtől közös AH-t fog használni egy szerver két frakciója!

Hagyok időt megemészteni…


Watcher hozta a hírt hivatalos fórumon, miszerint a bétában feltűnő közös AH nem bug, hanem szándékos változtatás. Vagyis a 6.0-ás patchtől a szövetséges és a hordás aukciós házak összevonódnak és egy nagy hatalmas ingame pláza lesz belőlük.
Valahogy úgy kell elképzelni, mintha a neutral AH-kat kiterjesztenék az egész szerverre.

A Wowhead be is mutatja, hogyan néz ez ki a gyakorlatban. A képeken jól látszik, hogy az Alliance, a Horde és a Neutral AH-ban is ugyanazok az itemek vannak.







Jó ez nekünk?

Nagyrészt. Egy pillanatra szakadjon el mindenki az igazi magyar felfogástól. Ne a rosszat, ne csak azt lássuk ebben, hogy több lesz az eladó és nekünk nehezebb lesz eladni valamit. Az éremnek két oldala van, és a másik oldal igencsak tetszetős. Igaz, hogy több ellenféllel kell majd megküzdenünk azért, hogy mi legyünk a legolcsóbbak, viszont az a pár ezer új ember, akiket „pluszba kapunk” nem mind eladók lesznek.
Sőt, igazából elenyésző részük lesz goblin.

A mergelt AH-val valójában rengeteg, több száz, akár több ezer potenciális vásárlóhoz jutunk, akiknek eladhatjuk a dolgainkat. Most bizony a sült galamb megjelent és erőteljesen megcélozta a szánkat.
Ahogy egy másik oldalon írtam. Hasamra ütök: kb 30 darab, a lelkes amatőröknél komolyabb goblinra lehet számítani, akik megjelennek majd a piacon. Ebből a harmincból nagyon sok (értsd 70%-uk) gyorsan le fog morzsolódni és egy erőtlen „Megbaszta a ló is.” sóhajjal fognak kikopni az AH-ból, mert megrettennek a kihívástól és nem fogják bírni az iramot.

DE TE IGEN! TE MARADNI FOGSZ ÉS BÍRNI FOGOD!


És ettől leszel te különb, mint azok, akik feladják. Több pénzed lesz, több eladásod, mert tudod, hogy a mergelt AH rengeteg potenciális vásárlót jelent, nem pedig néhány tucattal több eladót!

I love the smell of bloodbath in the morning


Gondoljunk bele, hogy mire számíthatunk.
Apró széljegyzetként jegyzem meg: Akár az is előfordulhat, hogy időnként több hasznod lesz egy-egy eladáson, hiszen, most már az ellentétes frakció farmoló karaktereinek készletét is felvásárolhatod. 
Ez azért elég jól hangzik nem?


De nem eszik azt olyan forrón. Ez a hatalmas változás sokaknál fogja kiverni a biztosítékot. Biztos vagyok benne, hogy néhány, most nagyon aktív goblin fel fogja adni a harcot, mert egyszerűen nem akarja azt az idegrohamot átélni, ami szerinte következik ebből az egész dologból. Távol álljon tőlem, hogy úgy tűnjön, lenézem a kevésbé aktív vagy sikeres kereskedőket, de tény, hogy többen el fognak vérezni  a 6.0-ás patch életbe lépésekor. Azok, akik nem tudnak majd alkalmazkodni a piac méretének robbanásszerű megnövekedéséhez, fel fogják adni a harcot és szépen lassan kikopnak az AH-ból. Ne légy egy azok közül, akik csökkenteni fogják aktívságukat, mert idegesíti őket a nagyobb konkurencia. Nehéz lesz, de hidd el sokkal több pénzed lehet, ha kitartasz.

I can handle this, hold my beer!


Hogyan alkalmazkodjunk és készüljünk fel a változásokra?

Megmondom őszintén ez az egész hír még nekem is új. Engem is sokkhatásként ért, és sok dolog csak akkor fog kiderülni, amikor élesben fogjuk megtapasztalni. A cross faction AH ténye viszont már most előrevetít komoly változásokat:



Konklúzió

A cross faction AH jó dolog. Nehezebb lesz eladni valamit, de rengeteg új vásárló fog betérni a kis boltunkba. Nem szabad elfeledni, hogy most már nem a szerver egyik felének fogjuk eladni a dolgainkat, hanem már a szerver egésze ránk vár.

Ideje felkészülni!



Még jelentkezem…

Címkék: , , ,