Visszatér a Mortal Kombat PC-re?

"Az én szakterületem a verekedős játékok."- A játékos berkekben már-már szállóigévé vált kijelentés ideillő felvezetője a posztnak. Ma egy kicsit elkanyarodunk kedvenc játékunktól és nosztalgiától remegő hangon, suttogva mondom: Talán kapunk egy Mortal Kombatot!

Rumor has it. Azaz csiripelik a madarak, hogy a 2011-ben konzolra megjelent Mortal Kombat legújabb része meg fog jelenni PC-re is. Azt sajnos nem tudni, hogy a szavahihető, titkos információt megosztó madarak, vagy a beszívott, trollkodó társaik csiripelték.

A netet mindenesetre elárasztotta a hír és mindenki lázasan pötyögi minden fórumra, hogy mennyire várja. Már a lehetőség is felvillanyozott, hogy  egy új MK játékkal kínozhatom a billentyűzetet és annyira belelkesültem, hogy elkezdtem szétnézni a kontrollerek piacán. 




De lassan a testtel. Sajnos eddig nem történt hivatalos bejelentés vagy megerősítés. 

UPDATE:


Jelenleg a lelkes rajongók próbálnak minden információmorzsát felkutatni, ami alátámaszthatja azt, hogy hosszú évek után végre a Mortal Kombat visszatér PC-re is. Valószínűsítik, hogy a Mortal Kombat 9 és a hozzátartozó DLC-k kerülnének átportolásra olyan extravagáns szereplőkkel, mint Freddy Krueger.



Az egész őrület azzal kezdődött, hogy az Amazon brit oldala feltett az előrendelések közé egy Mortal Kombat Game of the Year Editon címet. A megjelenést 2013. június 14-ére datálta és közel 21 fontért lehetett előrendelni.



Aztán nagyon gyorsan el is tűnt a listából.

Aztán Ed Boon, az MK sorozat egyik készítője trollkodott Twitteren, miszerint azért nem készítik el PC-re a következő MK játékot, mert "nobody wanted it".


Aztán - tovább bonyolítva a rejtélyt - felkerült a Valve Test app listájára az Achievementek listája.

UDPATE2: Egy olvasó a kommentek közt felhívta a figyelmem erre a linkre és a hozzátartozó fórumra. A Steam egy másik oldalán arról láthatunk statisztikát, hogy a Mortal Kombat nevű játékkal mennyien játszottak mostanában. Órára lebontva az látható, hogy 7 illetve 15 ember játszik (teszteli) folyamatosan. Bár a név kicsit félrevezető lehet, de a program ID-je (230800) egyezik azzal a programmal, amiből az achievementek listája származik. Köszi az infót Névtelen olvasónak!

Itt torpant meg a dolog. További infót nem sikerült előkaparnom. Spekulálásba nem szeretnék belemenni. Felhozhatnám, hogy az Amazon nem először nyúlt mellé csak azért, hogy az exkluzivitás trófeáját magának mondhassa. Ellenérvként megemlíthetném azt, hogy a Valve megbízható forrás, és az, hogy egy teljes achieventlistát elérhetünk az egyik aloldalán jelent valamit.
Meglátjuk néhány hónapon belül, legkésőbb június 14-én. Annyit tehetünk, hogy elkezdjük spammelni Ed Boon twitterét (@Noobde), megmutatva, hogy a "nobody" valójában sok száz, sok ezer játékost jelent.

És, hogy miért kell imádkozni esténként? Hát ezért:


UPDATE: 
A Steames oldal ismét (kis túlzással mondhatjuk, hogy folyamatosan) frissült. Legutóbbi frissítés 2013.04.13. Alig 20 órája. A DSOGaming megkereste Ed Boont, de ő nem kommentálta a pletykát.

Mindenesetre érdekes, hogy a Warner Bros bármikor levetethetné a Steames oldalt, de nem tette meg. Sőt, a jelek szerint az összes achievementet PC-s környezethez igazították. Talán a napokban kapunk egy bejelentést?

Addig is rójuk le tiszteletünket a Mortal Kombat előtt a Top 50 MK karakter listájával.
Egy korábbi listát felhasználva, itt-ott belenyúlva én is kialakítottam a saját élmezőnyömet.
Ha kíváncsiak vagytok egyes karakterek hosszabb történetére, a poszt végén található linkekre kattintva mindenki részletes történetét elolvashatjátok.

Tudnotok kell, hogy én nem vagyok a téma olyan megbecsült szakértője, mint a verekedős játékok magyar celebje. Egyszerű rajongó vagyok, aki szeretett "MK-zni", mígnem odahívta barátnőjét, hogy játszanak egy kicsit együtt. A verekedős játékokat akkor utáltam meg, amikor 425 ezer combot hiába bevetve, a gyengébbik nem pépesre vert szimpla ütés-ütés-ütés-ütés-varázs-varázs-ütés-ütés-ütés .... taktikával. Nem láttatok még életerős férfit a Media Markt tesztkonzolja előtt, az idegtől könnyes szemmel, a földön összekuporodva rángatózni...

Na jó, a történetnek csak egy része igaz. Rátok bízom melyik részét hiszitek igaznak.
Annyit elárulok, hogy tényleg voltam a MM-ban és tényleg volt ott MK-s konzol.


50

MOKAP


A Mortal Kombat: Deadly Alliance részben tűnt fel először titkos karakterként. A fun karaktert akár az első helyre is lehetne sorolni, mint az MK történelem legfontosabb karakterét. Nélküle és mozdulatai nélkül nem lenne Mortal Kombat! A karakter köré hirtelen rittyentett történet szerint egy Chicago  északi részén élő harcművészet oktató és Johnny Cage hívta meg néhány filmje motion-capture jeleneteihez. Érdekesség róla, hogy ő az egyetlen karakter, aki saját magát végezte ki. A Mortal Kombat Armageddonban, Blaze legyőzőjeként egy robbanással elpusztítja Blaze-t, és az életben maradt harcosokkal együtt saját magát is.

49

MEAT


A MK 4. részében titkos karakterként megjelenő Meat, eredetileg csak egy skin volt a játékban. A rajongók nyomására később mégis játszható karakterré vált. Története szerint Shang Tsung laborjában jött létre egy genetikai kísérlet következményében. A laborból elszökött, mielőtt "elkészült" volna.

48

TAVEN


A félisten Taven Daegon bátyja és Rain féltestvére. Képes uralni a tüzet és korlátozott mértékben az időt is. A MK: Armageddonban tűnik fel játszható karakterként. Érdekesség, hogy Ed Boon utálta a Taven nevet, ezért egészen a fejlesztés utolsó pillanatáig BoB névvel illették.

47

KAI


Az egyébként unalmas és kevéske háttértörténettel rendelkező Kai a White Lotus Society tagja és a megvilágosodást keresi. Legérdekesebb dolog vele kapcsolatban, hogy Raiden nekiajándékozta a villámbotját, hogy az védje a megvilágosodás felé vezető úton.

46

NITARA


A női vámpír, Shang Tsunghoz hasonlóan mások életenergiájával táplálkozik, hogy életben maradhasson. Ő azonban nem lelkekkel operál, hanem – vámpírként – vérrel. Azért harcol, hogy felszabadítsa világát Shao Khan uralma alól. Különleges vérszívás-alapú harcmodorral küzd.

45

ASHRAH


Senkit se tévesszen meg Ashrah jóságos kinézete. Ő ugyanis egy démon a Netherrealmről. Egykor Quan Chi bandájához tartozott, ám egyszer megtagadta a parancsát. Ettől kezdve menekülni kényszerült. Menekülése közben talált rá a Kriss nevű szent kardra, melyről kiderült, hogy ahányszor megöl vele egy démont, egy kicsit Ashrah lelke is tisztul. Hogy megtisztítsa saját lelkét – és ezzel kiszabaduljon Netherrealmről – démonokra később pedig vámpírokra kezd vadászni.

44

SHINNOK


Shinnok a bukott Elder God, akit a többi Elder God és Raiden ellen elkövetett bűnei miatt a Netherrealmre száműztek. Shinnok a MK leggonoszabb karakterei közé tartozik, csomócsomó gonoszságot művelt, amit még felsorolni is hosszú.

43

HOTARU


A Rend Birodalmának szülötte és életét arra tette fel, hogy terjessze a Rendet mindenhol. Nevének jelentése japánul „szitakötő” és mind megjelenésben, mind harcmodorban utal nevének eredetére.

42

REIKO


Reiko a MK 4. részében tűnt fel először. Shinnok jobb keze, később pedig Shao Khan generálisa lett. Shao Khan szolgálata alatt a palota biztonsági tisztjévé nőtte ki magát annak ellenére, hogy sosem titkolta, hogy Shao Khan helyébe kíván lépni. Ez a MK Armageddon végjátékában sikerül is neki.

41

SHUJINKO


Fiatal harcosként mindig is arról álmodott, hogy megmérkőzik Shang Tsunggal. Ezért bejárta a világokat és sok harcostól lesett el technikákat. Bár mára már megőszült és bölcsebb lett, sosem tudja lemosni nevéről a szégyen foltot: Ő volt az aki naivan bízva barátjában kiszabadította Onagát börtönéből.

40

FUJIN


Fujin, a szelek istene egyike volt a négy őrzőnek, akiket Raiden bízott meg Shinnok amulettjének őrzésével. Négyük közül ő volt az első, akit Noob Saibot (az idősebb Sub-Zero) legyőzött, hogy az amulettet megszerezze. Mikor Shinnok kiszabadult a Netherrealmből, megtámadta a Mennyeket. Fujin a palota védelme közben hullott alá a Mennyekből. Később csatlakozott Raidenhez és az Earthrealm harcosaihoz, és sikerült újra bebörtönözni Shinnokot. Később Raident váltotta pozíciójában és ő lett az Earhrealm őrzője.

39

ONAGA


A "Sárkány Király". Századokkal Shao Kahn előtt ő volt Outworld uralkodója. Halála után mumifikálták és később Quan Chi felélesztette. Emberfeletti ereje van, immunis a mágia bármilyen válfajára és képes a holtakat feléleszteni.

38

HAVIK


Eredetileg Noob Saibot egyik alternatív kinézete lett volna, de annyira egyedire sikerült, hogy inkább egy új karaktert csináltak belőle. Ő az egyetlen játszható karakter, aki a Chaosrealmről származik. A vízhez imádkozik, mert szerinte a víz kaotikussága áll legközelebb a káoszhoz. Gyakori bajkeverő a Rend Birodalmában. Életcélja, hogy minden világot a káosz uraljon. (Ezt el is éri az MK: Armageddonban, ha Havikkal visszük végig.)

37

BO' RAI CHO


A MK sorozat „részeges karate mestere”. Ed Boon bevallottan azért alkotta meg, mert szerinte már nagyon hiányzott egy kicsit muris, kicsit szórakozott, kicsit túlsúlyos karakter a sok tökéletes testalkatú és véresen komoly karakter közé. Igazi tanító, Kung Lao, Kitana és Shujinko is tanult tőle harcolni.

36

SHEEVA


Goro-hoz hasonlóan, ő is a Shokan faj tagja. Sindel királynő személyi testőre volt. A Shokan faj ősi ellensége a Centaurian fajnak. Sheeva (felháborodva azon, hogy nem ő, hanem ősellensége kapta a Föld elleni invázió parancsnoki szerepét) a császár palotájában megöli Motaro-t és arra buzdítja Kano-t, hogy árulja el Shao Kahnt. Kano beszámol Kahnnak Sheeva tervéről és lépre csalják a Shokan harcost. Shao Kahn kivégzi Sheevát a koponyájára mért hatalmas kalapácsütésével.

35

BLAZE


Onaga és Dark Kahn mellett Blaze jelenleg a legerősebb karakter a MK univerzumban a határtalan erőnek köszönhetően, ami benne lakozik. A MK: Armageddon főellensége. Argos felesége teremtette, hogy közreműködésével eldöntsék, hogy ki lesz férje örököse. A két fiú Taven és Daegon. A játékban ereje átszáll legyőzőjére, így minden játszható karakternek egyedi végtörténete van a MK: Armageddonban. Édeniában Argos piramisánál öli meg Taven a történet szerint (gyakorlatilag pedig az éppen játszott karakter)

34

TANYA


Gonosz karakter, igazi bajkeverő.  Shinnok kéme volt és szövetkezett vele és Quan Chi-vel Sindel és Kitana ellen. Később Onaga bandájához csapódott, de ez a szövetség sem volt hosszú életű.

33

KHAMELEON


Shao Kahn elrendelte fajának a kiírtását ugyanis természetes rejtőzködő képességük túl veszélyessé tette a Szaurin fajt. Sokáig azt hitte ő az egyedüli túlélő, ám tudomást szerzett fajának egyik hím tagjáról Reptile-ról. Megszállottan keresi-követi őt, mert a fajuk túlélését látja kettejükben. Egyszer meg is menti az életét, ám Reptile megszökik tőle, vissza Shao Kahnhoz. Akár a szerelmi történet jelzőt is ráerőltethetnénk Khameleon életútjára – ha ez nem a Mortal Kombat lenne.

32

CHAMELEON


Shao Kahn egyik leghalálosabb harcosa. Az alap férfi ninja-mozdulatokkal operál, mint sok másik karakter a játékban. Érdekessége viszont, hogy harc közben felveszi és váltogatja más ninja karakterek képességeit. (Rain, Reptile, Noob Saibot, Classic Sub-Zero, Ermac, Scorpion és Human Smoke).

31

MOTARO


Motaro a Centaurian faj bajnoka. Ősi ellenségük a Shokan fajnak és Motaro nem is habozott kihasználni az alkalmat, amikor Shao Kahn egyre kevésbé bízott az addig őt szolgáló shokanokkal szemben. Ahogy a shokan bajnokaiban (Goro, Kintaro) sorra csalódnia kellett, Kahn egyre nyíltabban támogatta a centaurianokat. Ezen (is) felbőszülve Sheeva egy meglepetésszerű támadás alkalmával kivégzi.

30

KINTARO


Shao Kahn tábornoka, aki azért jelentkezett a viadalokra, hogy visszaszerezze a shokanok becsületét és bosszút álljon Goro legyőzőjén a Mortal Kombaton. Kahn ezt megengedte neki, de Kintaro is elbukott Liu Kang ellen. A harc után orvul rá akart támadni Kangra, de Raiden közbelépett és megölte Kintaro-t.

29

KENSHI


A világok egyik legjobb kardforgatója (ha nem a legjobb). Vándorlásai során találkozott Shang Tsunggal aki, álcázva magát felhasználja Kenshi-t, hogy lelkeket gyűjtsön magának. Kenshi megvakul, mikor Tsung ösztönzésére egy különleges kard keresésére indulnak. Tsung eléri célját – megkapja a lelkeket – és sorsára hagyja a becsapott harcost. Kenshi viszont a kút mélyén megtalálja a kiszabadított lelkekhez kötődő kardot. Ezután Tsung üldözésébe kezd. Ermac megtanította a telekinézis képességére.

28

RAIN


Rain karakterét eredetileg viccnek rakták be a játékba. A Mortal Kombat 3-ban tűnt fel időről-időre, hogy minél hosszabb játékidőre ösztönözze a játékosokat és megpróbálják unlockolni (lehetetlen volt, mivel nem volt akkor ilyen karakter a játékban). Természetesen ezért a tréfáért is Ed Boon volt a felelős. Az eredetileg csak a Prince nevű előadóművészre való utalásnak szánt poénból később valós karakter lett és kiderült róla, hogy királyi vér csörgedezik ereiben (még mindig Prince-utalás) és valójában Taven és Daegon féltestvére.

27

SINDEL


Sokak szemében Sindel gonosz karakter, ám csak egy ideig állt Shao Kahn mellett. Mikor Khan lerohanta otthonukat Édeniát megölte Sindel férjét, őt házasságba kényszerítette, lányukat, Kitanát pedig örökbe fogadta. Sindel ezt nem bírta és öngyilkos lett. Quan Chi élesztette fel és módosította tudatát, így a feléledt Sindel Kahn hű szolgája lett. Később, lányával való küzdelem során magához tér és lánya oldalán Kahn ellen fordul.

26

SEKTOR


Amikor a Lin Kuei beindította a cyborgninja-programját, Sektor volt az első, aki önként jelentkezett, hogy alávesse magát az eljárásnak. Az eljárás során életét vesztette, a mai napig ő az egyetlen cyborgninja, aki nem rendelkezik lélekkel; mesterséges intelligencia irányítja.

25

CYRAX


Szintén a Lin Kuei klán egyik cyborgja. Feladata volt Sub –Zero megölése, amiért az elárulta a klánt. Meg is találja, viszont Sub-Zero legyőzi és átprogramozza, hogy Khan ellen harcoljon. Időközben Khant legyőzték, ezért a feladatok nélküli Cyrax csak bolyongott évekig. Azonban amikor egyre szaporodni kezdtek a régi életével kapcsolatos látomások felkereste Sonya Blade-t és Jaxet, hogy segítsenek visszaszerezni emberi mivoltát. Ezután a külső világ különleges alakulatához csatlakozott, hogy segítse őket a gonosz elleni harcban.

24

KANO


A MK sorozat ikonikus alakját nem kell bemutatni senkinek. A gonoszság mintaképe, Sonya Blade ellensége a kezdetektől. A Black Dragon nemzetközi bűnszervezet tagja – később vezetője. Gyilkos pillangókései, lézersugár lövésére képes szemimplantátuma van, és ha ez nem lenne elég: az ő nevéhez fűződik az MK játékok híres fatality-je, az áldozat testéből szakítja ki még dobogó szívét.

23

JOHHNY CAGE


A Jean-Claude Van Damme ihlette karakter szintén az MK játékok egyik reklámarca lehetne. A hollywoodi színész nem használt kaszkadőröket. Ám erről sosem tudta meggyőzni a sajtót, ezért benevezett a Mortal Kombat versenyére, hogy bizonyítsa igazát. Cage a MK sorozat hivatalos „vicces figurája”. Egy tenyérbe mászó, macho figura, mégis kiváló harcos. Többször sietett Raiden és Liu Kang segítségére. Élményeiből rendszeresen kisebb-nagyobb népszerűségnek örvendő filmet forgat.

22

GORO


A shokan herceg. Hierarchiában Kintaro felett áll, hiszen Kintaro csak „egyszerű” nemes. Goro az MK játékok egyik legnépszerűbb karaktere. Tiszta küzdelemben csak Liu Kang,  Johnny Cage és Sub-Zero volt eddig képes legyőzni. Shang Tsung bajnoka a Mortal Kombat viadalon, ahol megölte Nagy Kung Lao-t. Később az ifjabb Kung Lao párbajra hívta első vérig és békét kötöttek. Shao Kahn palotájában a császár testőre.

21

JADE


Először az MK2-ben tűnt fel az egyik legnehezebben előhozható karakterként. Eredetileg Kahn szolgálatában állt, ám amikor az fogadott lánya Kitana megölésére utasította inkább barátságot kötött a hercegnővel és segített neki a menekülésben. Amikor Reptile teljesíteni akarta Jade feladatát és Kitanára támadt, a két nő közös erővel legyőzte Reptile-t.


Kis szösszenés. Egyre nehezebb összefoglalni a sokszor wall of text méretű háttértörténeteket. Ez különösen igaz a soron következő karakterekre. Hiszen ők a Mortal Kombat legismertebb, legnépszerűbb hősei. Következzen a TOP 20.

20

NIGHTWOLF


Ha nagyon trendi akarok lenni akkor úgy hívnám: A Zöld Íjász. De vegyük komolyra. Nightwolf egy apacs harcos-sámán-történész, aki  – a történelem tanulmányozása mellett – a gonosz elleni harcnak szentelte életét.

19

KABAL


Mielőtt rákényszerült volna az arcán lévő lélegeztető készülék hordására Kabal rendőrtiszt volt, Stryker társa. Nem volt mindig a jó oldalán. Korábban a Black Dragon bűnszövetkezet tagja volt, és azért állt rendőrnek, hogy jóvá tegye bűneit.  Shao Kahn seregének támadásakor sérült meg életveszélyesen, ezért szüksége van maszkjára az életben maradáshoz.

18

STRYKER


Kurtis Stryker az igazi jófiú. A New Yorki különleges egység tagjaként próbálta menteni a menthetőt, mikor Shao Kahn megtámadta a Földet. Kabal egykori rendőrtársa. Az armageddoni csatában ő volt az első aki felért a piramis tetejére, de Kano rátámadt és az álarcába épített lézerrel megsebesítette.

17

MILEENA


A Mortal Kombat játékok legszexisebb karaktere - persze ha nem vesszük az arcának eltakart részét. Shao Kahn teremtette mágia segítségével, szándékosan úgy, hogy Kitana hercegnőre hasonlítson - fogadott lánya ugyanis lázadozott ellene. Sajnos nem sikerült tökéletesre a művelet, mert az édenieai és tarkata génekkel is rendelkező Mileena a másik tarkata faj, Baraka "arcvonásait" örökölte. Kahn bérgyilkosa és velejéig gonosz és hataloméhes, természetesen Kitana  örökségére is fáj a foga.

16

SHAO KAHN


Varázslója, Shang Tsung segítségével puccsot követett el császára (Onaga) ellen és átvette a helyét. Hatalmas termetű uralkodó, ereje Raidenével vetekszik. Ismert brutalitásáról és már-már állatias harcmodoráról. A Mortal Kombat játékok főellensége. A világok hódítója - mondhatnánk. Bár idáig a Földet nem sikerült meghódítania.

15

SHANG TSUNG


A MK1 főbossa volt. Az elesett harcosok lelkét magába szívva elnyeri erejüket és fiatalodik is. Képes felvenni  az elrabolt lelkek alakját. Örökös ellensége Liu Kang, de persze sokakat magára haragított; köztük Kenshi-t, akit átvert és közvetve megvakított csak azért, hogy újabb lelkeket szerezhessen.

14

QUAN CHI


A Netherrealm legerősebb varászló-nekromantája. Kahn parancsára feltámasztotta és megrontotta Sindelt, de Sub-Zero és Scorpion is halálos ellensége. Varázserejével csupán Shinnok, Shao Khan, Shang Tsunk és Delia képes felvenni a versenyt.

13

SMOKE


Szintén a Lin Kuei klán tagja és Sub-Zero barátja. Mindketten a klán hűséges tagjai voltak egészen addig, amíg rá nem jöttek, hogy a klán cyborggá akarja őket változtatni, így kényszerítve őket a feltétlen hűségre. Szembesülve azzal, hogy választaniuk kell a szabad akarat megtartása és a klán érdekei között, úgy döntöttek, hogy megszöknek. Sub-Zero-nak sikerült, de Smoke nem volt ilyen szerencsés. A klán átváltoztatta, és első feladata az áruló Sub-Zero megölése volt. Később, a három cyborg közül ő szerezte vissza elsőként az akaratát.

12

ERMAC


Ermac valójában egy programhiba volt az első MK játékban. Egy bug következtében Scorpion ruhája vörös lett és Johnny Cage mozdulatait kapta meg a karakter.  Neve pedig az Error Macro hibaüzenet rövidülése volt. Rajongói hatásra megtartották Ermacet és háttértörténetet kreáltak neki. Shao Kahn alkotta meg mágia segítségével az ezernyi lélekből, amit elrabolt. Shao Kahn hatalma alól kiszabadulva a jók oldalára fordult és próbál vezekelni bűneiért. Ő tanította meg Kenshi-t a telekinézisre.

11

JAX


A földi különleges erők tagja. Sonya társa. Egyszer meg is mentette őt a Külvilágban, és Kano-t is elkapta. Mikor megtudta, hogy Kahn a Föld meghódítását tervezi,  karjába bionikus implantátumokat ültetett, hogy még erősebb legyen. Sonyjával az Outer World Investigation Agency alapító tagja. Az ügynökség célja Kahn és a hozzá hasonló rosszfiúk terveinek megakadályozása.

10

KITANA


A több, mint 10 000 éves Kitana mesterien bánik gyilkos legyezőivel. Apját megölte, anyját pedig feleségül vette Shao Kahn. Az így örökbefogadott Kitana lázadozása arra késztette Kahnt, hogy mágia útján megalkossa saját lányát, Kitana mását, Mileena-t. Mikor tudomást szerzett szülei igaz történetéről Kahn ellen fordult, először leplezve később nyíltan felvállalva egykori császára iránt érzett undorát.

9

SONYA BLADE


Sonya óriási tehetsége - mármint a harcban - igen népszerű karakterré tette az MK játékokban. Akkor döntöttek úgy a fejlesztők, hogy beteszik a játékba, amikor rájöttek, hogy még egyetlen női karaktert sem készítettek. (Talán vezeklésül figyelmetlenségükért tették ilyen ühmm tehetségessé.) Sonya az a karakter, akit nem kell bemutatni. Katona, harcos, elszánt és   ...tehetséges.

8

BARAKA


A nomád mutáns faj, a Tarkaták kiválósága. Társai közt is különösen intelligens, ravasz és jó harcos. Shao Kahn hűséges követője. Kahn parancsára többedmagával mészárolta le a Fény Templomának papjait, Liu Kang "családját". Szeretőjét, Mileena-t Kitana öli meg, ám Baraka elfogta a hercegnőt és Kahn elé hurcolta, majd unszolására a császár halálra ítélte fogadott lányát.

7

REPTILE


Titkos karakterként kezdte pályafutását. A karakterre vadászóknak igen nagy türelemmel kellett rendelkeznie. Reptile ugyanis csak akkor volt előcsalogatható ha a játékos a Pit nevű pályán kétszer Flawless Victory-val veri el ellenfelét úgy, hogy közben nem veszt meccset és a végén ki kell végeznie ellenfelét.  Reptile mégis csak akkor jelent meg, ha mindezek mellett a második menetben a hold előtt elsuhant egy árny. Shao Kahn hűséges kémje és bérgyilkosa.

6

KUNG LAO


A Nagy Kung Lao leszármazottja. Őse 500 évvel ezelőtt legyőzte Shang Tsungot a Mortal Kombaten és ezzel megmentette a földet. Egész életében arra készült, hogy ő is részt vegyen a viadalon, ám amikor felkérték ő lemondott a lehetőségről, és rendtársa indult a viadalon. Őt Liu Kangnak hívták. Kung Lao igazi pacifista. Nem harcol, csak ha nincs más mód és harcban még sosem ölt meg senkit.

5

RAIDEN


Raiden - sok más karakterrel együtt - a MK játékok örökös tagja. A Föld védőistene, egykor Liu Kang mentora. Küldetésének egy pontján megelégeli, hogy állandóan meg kell mentenie a Földet a halandók hibái miatt. Személyisége megváltozott és gondolkodása visszájára fordult. Az időközben meghalt Liu Kangot élőholtként feltámasztotta, testét szolgájává tette és a Föld vélt vagy valós ellenségei ellen küldte.

4

SCORPION


"Get over here!" - Talán híresebb mondat mint a "Finish Him!". Scorpion méltán tartozik a legnépszerűbb karakterek közé. Még életében Shirai Ryu ninjaklán egyik orgyilkosa volt ám egy küldetés alkalmával összetűzésbe került a Lin Kuei klán egyik tagjával, Sub-Zero-val. Kettejük harca Scorpion halálával végződött, Sub-Zero lefejezte. A Netherrealmen tudta meg, hogy családját lemészárolták. Akkor fogadott bosszút Sub-Zero ellen. Elfogadta Lucifer, a pokol egykori ura ajánlatát és félig élővé félig holttá változtatott Scorpion démonná vált. Csak a bosszú kedvéért vállalta a démoni létet. Családja és saját halálát akarta megbosszulni. Bosszúját beteljesítette, élve égette el Sub-Zero-t.

3

NOOB SAIBOT


Visszafele olvasva: Tobias Boon, vagyis a a karakter neve a sorozat két alkotójának családneve visszafelé. A meggyilkolt Sub-Zero lelkét Quan Chi (más források szerint Shinnok) ejtette foglyul és élőholt harcosként élesztette fel.  Lelke teljesen elkorcsosult és bár Shinnokot és Shao Kahnt is szolgálta, titkos terve mindig is az volt, hogy a Netherrealm ura legyen.

 

2

SUB-ZERO

Karaktere gúnyneve akár Donor is lehetne. Az első ninja vonásokkal rendelkező karakter volt a Mortal Kombat játékokban. Az összes többi karakter az eredeti Sub-Zero átfestett változata. Általam adott gúnyneve azonban nem csak ezért illik rá. "Sub-Zero-ból készült" a cyborg változat is, sőt. Emlékszünk Noob Saibot történetére? Az igazság az, hogy két Sub-Zero van (sőt, ennél többen is viselték ezt a nevet a történelemben). Az eredeti Sub-Zero az MK1-ben meghal  a Scorpion elleni harcban és helyét öccse vette át. Az idősebb Sub-Zero pedig Noob Saibot néven ténykedik tovább. A két testvér, apjuktól a Cryomancer férfitól örökölték képességüket a jég manipulálására. Mindketten a Lin Kuei titkos ügynökei voltak.


1

LIU KANG


A Föld egyik legerősebb harcosa, a Mortal Kombat viadal bajnoka. Egy napon Shang Tsung (barátja, Kung Lao képében) rátámadt és Quan Chi-val közösen megölték. Liu Kang szellemét magáévá tette a varázsló. Testét az akkorra megőrült Raiden felélesztette és az általa a Föld ellenségeinek vélt célpontok megölésére használta.



A végére hagytam a legjobbat. Mit ér egy Mortal Kombatos poszt egy Fatality-s videó nélkül?




Források:
Az eredeti lista
Mortal Kombat Wiki
Halozsak.hu MK szekciója

Mi mást mondhatnék még. Mortal Kombat PC-re?  Get Over Here!



Még jelentkezem...

Címkék: , ,